Δίτομη μεταφυσική εγκυκλοπαίδεια

Δίτομη μεταφυσική εγκυκλοπαίδεια


Αποκρυφισμός και μυστικισμός παρουσιάζονται, περιγράφονται και αναλύονται από όλες τις πλευρές τους: Ν-Ω

Νικόλα Α. Μαργιωρή

Εκδόσεις Νικολάου Α. Μαργιωρή, 1985
752 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 73,37

Είναι το δέκατο όγδοο δίτομο έργο του Νικολάου Μαργιωρή και εκδόθηκε το 1985-86. Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο που αφορά την γνήσια Μεταφυσική - Εσωτερική Φιλοσοφία και δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, διότι είναι μεστότατο γνώσεων, αμιγές, πλήρες θεματολογίας, αποκαλυπτικό, εκλαϊκευμένο και αναλυτικότατο, συνοδευμόμενο δε επιπλέον και από εισαγωγικό γλωσσάριο Μεταφυσικής ορολογίας.
Η Δίτομη Μεταφυσική Εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε από μια πραγματική ανάγκη για την ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου για την πραγματική Αλήθεια που περιέχεται στην αχανή περιοχή του αοράτου κόσμου. Προσφέρεται με την ίδια αγάπη και την ίδια ειλικρίνεια για κάθε μεταφυσικό ή αντιμεταφυσικό που θα θελήσει να γνωρίσει τον άλλο κόσμο, αυτόν που εκτείνεται πέραν του φυσικού, μετά από τη φυσική διάστασή μας.
Όπως περιγράφεται, ο αόρατος αυτός κόσμος που είναι απίστευτα τεράστιος, στηρίζει τον γνώριμό μας ορατό σαν μια κόλουρη πυραμίδα και του προσφέρει όχι μονάχα την υπόσταση και τη ζωή, αλλά και τη μεγάλη του φροντίδα, να τον διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του, της εκπαίδευσης των ανθρωποψυχών που σωματογεννούνται μέσα του.
Η σημερινή πολυποίκιλη φιλολογία ανεύθυνων θεωριών πάνω στην ιερή Μεταφυσική, ανάγκασε τον συγγραφέα να συγγράψει και να παρουσιάσει σε δύο μονάχα τόμους, σχεδόν με περίληψη, τα ουσιωδέστερα σημεία της Μεταφυσικής, ώστε να ενημερώσει ιδιαίτερα τη νεολαία που προσπαθεί να βρει ένα σωστό, αγνό και τίμιο προσανατολισμό, στο θέμα μας αυτό. Με μια ορθόδοξη - αληθινή πληροφόρηση οι νέοι μας θα κατευθυνθούν προς την ορθή Μεταφυσική γνώση και με τη βάση αυτή θα προβούν στα προσωπικά τους πειράματα για να επαληθεύσουν τον απέναντί μας κόσμο, της μέλλουσας ζωής.
Αποτείνεται σε κάθε άνθρωπο καλής πίστης για να του παρουσιάσει τους μεγάλους άνδρες και γυναίκες που πέρασαν από τη γη μας, οι οποίοι δίχως ταπεινό και ανάξιο συμφέρον μας μεταβίβασαν τις γνώσεις τους για το άλλο σκέλος της Δημιουργίας, το αόρατο. Ακόμη προσθέτει και τις δικές του πολυχρόνιες εμπειρίες μέσα στον Αποκρυφισμό και στο Μυστικισμό της Μεταφυσικής που τις ονόμασε από τότε ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.
Η Δίτομη Μεταφυσική Εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε για να προσφέρει στον αναζητητή της αιώνιας Αλήθειας, γνώσεις ατέλειωτες και σπάνιες, ώστε να τον προετοιμάσει για τις ανώτερες συχνότητες που γύρω μας υπάρχουν, μας διαπερνούν και μας πληροφορούν για το δικό τους κόσμο, δίχως εμείς να τις κατανοούμε και να τις αντιλαμβανόμαστε.
Ο αναγνώστης θα πρέπει να γνωρίζει πως όλη σχεδόν η ύλη της Δίτομης Μεταφυσικής Εγκυκλοπαίδειας προέρχεται στο σύνολό της από τα ολοκληρωμένα μυστικιστικά βιώματα του συγγραφέα και κατά συνέπεια, δεν έχουν τα γραφόμενά του καμιά μα καμιά σχέση με τα πιθανόν ομοιάζοντα συγγράμματα Ελλήνων και αλλοεθνών. Για τούτο η κάθε ερμηνεία που παρέχει, προέρχεται από τις βαθύτατες προσωπικές - υπερβατικές του γνώσεις πάνω σε όλη την γκάμα του Εσωτερισμού.
Επίσης για να βοηθηθεί ακόμη περισσότερο ο αναγνώστης, είτε Μεταφυσικός είναι είτε ξένος προς τη Μεταφυσική, ο συγγραφέας προσέθεσε στο τέλος της Εγκυκλοπαίδειας ένα ειδικό - αναλυτικό γλωσσάριο, ένα απλό και σύντομο εισαγωγικό λεξικό (400 λέξεις) στην ορολογία του Εσωτερισμού.