Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Υπάρχει και η Βουθόη

Υπάρχει και η Βουθόη


Μύθος και ιστορία

Γιώργος Κ. Κατσιμπάρδης

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2000
76 σελ.
ISBN 960-14-0318-3, ISBN-13 978-960-14-0318-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 18,44

Σε ορισμένα από τα αρχαιοελληνικά έπη, αλλά και σε έργα μεγάλων δραματουργών της κλασικής εποχής, περιγράφονται θρησκευτικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ηγετών, που συνεγείρουν και ευαισθητοποιούν τους αναγνώστες ή τους θεατές και, παράλληλα, τους κάνουν να αναρωτιώνται με ποια πλευρά πρέπει να ταχθούν: με αυτή που επαγγέλλεται δυναμικά καινούριες ιδέες και αξίες ή με εκείνη που υπερασπίζεται αταλάντευτα καθιερωμένες και παγιωμένες αντιλήψεις και αρχές;

Οι φυσικές δυνάμεις ή, καλύτερα, οι νόμοι της φύσης είναι ακατανίκητοι, και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται σκληροί και αδυσώπητοι. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι όπως, επίσης, γνωρίζουμε ότι τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν ενίοτε και ορισμένοι κοινωνικοί και νομικοί-καταστατικοί κανόνες, που ρυθμίζουν τις σχέσεις των ατόμων και των μαζικών φορέων μεταξύ τους και με το κράτος. 'Αγνωστο όμως παραμένει το αν όλα αυτά τα λαμβάνουμε υπόψη μας στην καθημερινή μας ζωή, όπου μπορεί να μας συμβεί να έρθουμε αντιμέτωποι με τέτοιες «δυνάμεις», που συνήθως είναι και εκδικητικές.

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη προσεγγίζει και πραγματεύεται τα παραπάνω ζητήματα με έναν τρόπο συστηματικό αλλά και ιδιαίτερα γλαφυρό και πρωτότυπο. Έχοντας ως αφετηρία μια φιλολογική λεπτομέρεια από τις Βάκχες του Ευριπίδη -που αναφέρεται στην "απόφαση" του θεού Διονύσου να εξορίσει τον απόμαχο βασιλιά της Θήβας, τον Κάδμο-, πραγματοποιεί, με την αξιοποίηση και ενός σπάνιου φωτογραφικού υλικού, μια όμορφη και ευχάριστη αναδρομή σε πρόσωπα και γεγονότα του αρχαιοελληνικού κόσμου, μιας εποχής όπου με θαυμαστό, θα έλεγε κανείς και μαγικό τρόπο, έσμιγε ο μύθος με την πραγματικότητα· γεγονότα από τα οποία -όταν τα αξιολογούμε σωστά-, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δική μας ζωή και για το μέλλον, καθώς έχουν διαχρονική αξία και σπουδαιότητα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)