Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η πολιτική στον αρχαίο κόσμο

Η πολιτική στον αρχαίο κόσμοM. I. Finley
επιμέλεια: Άννα Μίσιου
μετάφραση: Σοφία Βουτσάκη

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 1996
188 σελ.
ISBN 960-524-001-7, ISBN-13 978-960-524-001-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,50

Τα δημοκρατικά πολιτεύματα των αρχαίων ελληνικών πόλεων θεωρούνται οι πρόγονοι των σημερινών αστικών δημοκρατιών. Όπως συχνά συμβαίνει με τέτοιες ιδεολογικές καταγωγές, οι επίγονοι κατασκευάζουν την εικόνα των προγόνων δίνοντας έμφαση στα στοιχεία που τους είναι περισσότερο κατανοητά ή αποδεκτά. Αντίθετα, χάνεται η κοινωνική διάσταση και η ιδιαίτερη λογική της πολιτικής στον αρχαίο κόσμο. Το βιβλίο του Moses Finley μας δίνει σημαντικές πτυχές των πολιτικών ανταγωνισμών στον αρχαίο κόσμο, τοποθετώντας τες στο δικό τους κοινωνικό και ιδεολογικό πλαίσιο. Η είσοδος των ελεύθερων από τις κατώτερες τάξεις στην πολιτική, οι επιπτώσεις του πολέμου και των κατακτήσεων καθώς και οι ιδεολογικοί παράγοντες που επηρέασαν τις εσωτερικές έριδες, είναι μερικά από τα κεντρικά θέματα αυτής της βασικής μελέτης για την κατανόηση της φύσης της διακυβέρνησης στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)