Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ελληνική Καμπαλά

Ελληνική Καμπαλά


Ο συμβολισμός του ελληνικού αλφάβητου και η αριθμολογία στην αρχαιότητα

Kieren Barry
μετάφραση: Σοφία Λειβαδοπούλου

Αρχέτυπο, 2001
304 σελ.
ISBN 960-7928-50-4, ISBN-13 978-960-7928-50-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,14

Ένα βιβλίο ορόσημο που αποδεικνύει την ελληνική προέλευση της Εβραϊκής Καμπαλά. Ένα ταξίδι στην ιστορία, από την αρχαιότητα μέχρι τη Βυζαντινή Εποχή, που ακολουθεί την εξέλιξη του αλφαβητικού συμβολισμού, μέσα από την αριθμοσοφία του Πυθαγόρα, τους Έλληνες Προσωκρατικούς, κλασικούς και ελληνιστές φιλοσόφους, τους Αιγύπτιους μάγους της Αλεξάνδρειας, τους Ρωμαίους, τους Γνωστικούς, τους πρώτους πατέρες της Εκκλησίας, τους Νεοπλατωνιστές, τους Εβραίους, τη χρήση της Καμπαλά στη Βίβλο και τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στη Ναγκ Χαμαντί στην Αίγυπτο.
Μία επιστημονικά εμπεριστατωμένη προσπάθεια αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας γύρω από την ελληνική καταγωγή του αλφαβητικού συμβολισμού και της αριθμολογίας. Μια μελέτη που θα επιτρέψει στον αναγνώστη να κατανοήσει τις τεχνικές της αλφαβητικής αριθμολογίας και τους συμβολισμούς που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες συγγραφείς και θα δώσει την ευκαιρία στους μελετητές να μεταφράσουν και να ερμηνεύσουν τα έργα που μας κληροδότησαν οι σοφοί πρόγονοί μας με μεγαλύτερη ακρίβεια και βάθος.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)