Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Αναγνώστες και βιβλία

Αναγνώστες και βιβλία


Ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας: Έκθεση στην 23η γιορτή βιβλίου, Πεδίον του Άρεως, 12-28 Μαΐου 2000

επιμέλεια: Κώστας Μποσταντζόγλου, Μαρίνα Μποσταντζόγλου

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, 2000
74 σελ.
[Εξαντλημένο]
Τιμή € 10,50

Ένα κορίτσι καθισμένο ανέμελα σε μια κόκκινη πολυθρόνα, με μπιγκουτί και παπούτσια μπάσκετ, διαβάζει την "Αμερική" του Κάφκα. Δυο κοριτσάκια, ξαπλωμένα αντικριστά σε μια αιώρα, σ' ένα ξέφωτο που λούζεται από φως φιλτραρισμένο, διαβάζουν παραμύθια. 'Ενας τοίχος βαμμένος με κίτρινο της ώχρας, θερμό και ζωντανό, τραπέζι καφενείου στην Αθήνα μ' ένα βιβλίο ανοιγμένο που το διαβάζει συγκεντρωμένος ένας νέος άνδρας.

Εικόνες ανθρώπων που διαβάζουν, εικόνες της σχέσης των ανθρώπων με τα βιβλία, οι φωτογραφίες του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου μαζί με τους Γάλλους και Σουηδούς φίλους μας με θέμα "Αναγνώστες και Βιβλία", καταγράφουν αυτό που είναι σήμερα η ανάγνωση. Μας δείχνουν τους τρόπους με τους οποίους τα βιβλία κατοικούν στους χώρους μας, δημόσιους ή ιδιωτικούς. Μας φανερώνουν τους πόρους του χρόνου που διαστέλλονται για να φιλοξενήσουν τη φωνή ενός άλλου ανθρώπου. Φωτογραφίες σκηνοθετημένες ή στιγμιότυπα καθημερινά, αποτυπώνουν το βλέμμα μιας τέχνης που συλλαμβάνει με το δικό της τρόπο ό,τι συντελείται στο χώρο του αόρατου, κατά τη συνάντηση ενός αναγνώστη και ενός βιβλίου.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου εγκαινίασε αυτόν το διάλογο φωτογραφίας και βιβλίου το 1998, με το διαγωνισμό της "Λαθραναγνώστριας Φωτογραφίας". Η επανάληψη της εμπειρίας μας σε διεθνές επίπεδο συνάντησε τη θερμή υποδοχή μεταξύ των νέων ευρωπαίων φωτογράφων, αποκαλύπτοντας κοινά σημεία αναφοράς ως προς την αντιμετώπιση του θέματος.

Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση που βρήκε η ιδέα μας στα Κέντρα Βιβλίου της Γαλλίας και της Σουηδίας αποτελεί ένα πρώτο βήμα. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια η συνεργασία αυτή να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να εμπλουτισθεί με νέα περιεχόμενα, με κοινές πρωτοβουλίες, εκθέσεις, αφιερώματα καθώς και ανταλλαγές μέσα από το διαδίκτυο.

Χρήστος Γ. Λάζος
Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)