Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Από την αρχαιότητα στον φεουδαρχισμό

Από την αρχαιότητα στον φεουδαρχισμόΠέρυ Άντερσον
μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Οδυσσέας, 2001
335 σελ.
ISBN 960-210-396-5, ISBN-13 978-960-210-396-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,96

Ο Perry Anderson μελετά κατ' αρχάς τις κοινωνικές και πολιτικές δομές της "δημοκρατικής" Αθήνας, της "ολιγαρχικής" Σπάρτης, τις πορείες επέκτασης και καταστροφής τους και μαζί της καταστροφής ολόκληρου του ελληνικού κλασσικού οικοδομήματος κάτω από το βάρος των αντιφάσεών του και την εξωτερική πίεση των Μακεδόνων. Στη συνέχεια, και αφού σταθεί στον ελληνιστικό κόσμο ως απότοκο της μακεδονικής επέκτασης, στρέφει το βλέμμα του στην αναδυόμενη ρωμαϊκή δύναμη, στην οικονομική και γεωγραφική της επέκταση, στους κοινωνικούς και πολιτικούς της θεσμούς, ακολουθώντας την πορεία της μέχρι την παρακμή της και το τέλος του αρχαίου κόσμου.
Μέσα από τη διαδικασία παρακμής της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και κάτω από την πίεση των γερμανικών (αλλά και των νορμανδικών) εισβολών προκύπτει ως σύνθεση ο φεουδαρχικός κόσμος στη δυτική Ευρώπη, ο οποίος διαμορφώνεται με διαφορετικές εκφάνσεις στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Αγγλία κ.λπ. Ο συγγραφέας μελετά την πορεία του μέχρι την παρακμή του και την ανάδυση του απολυταρχικού κράτους και της αστικής τάξης. Όμως δεν ξεχνά και τον κόσμο της ανατολικής Ευρώπης (Βυζάντιο, Σλάβους, Ούγγρους κ.λπ.) ο οποίος ακολουθεί με διαφορετικό τρόπο ή δεν ακολουθεί καθόλου αυτή την πορεία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)