Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Νομολογιακές εξελίξεις στα αποκτήματα των συζύγων

Νομολογιακές εξελίξεις στα αποκτήματα των συζύγωνΠαναγιώτης Δ. Νικολόπουλος

Σάκκουλας Αντ. Ν., 2001
127 σελ.
ISBN 960-15-0631-4, ISBN-13 978-960-15-0631-9, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 9,17

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συμπλήρωμα με νεότερη νομολογιακή ενημέρωση της διδακτορικής διατριβής του συγγραφέα με τίτλο: "Η αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα των συζύγων", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας το 1993.
Εξετάζονται εκτενέστερα μεταξύ άλλων τα ζητήματα της in natura ικανοποίησης της αξίωσης, του κύρους των συμβάσεων που καταρτίζονται εν όψει της λύσης του γάμου με συναινετικό διαζύγιο, του χρόνου με τις τιμές του οποίου θα αποτιμηθούν τα αποκτήματα, των κριτηρίων με τα οποία προσδιορίζεται το μέγεθος της συμβολής του δικαιούχου συζύγου στην αύξηση της περιουσίας του υπόχρεου, της παραγραφής της αξίωσης, των προϋποθέσεων για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, της φορολογικής αντιμετώπισης των μεταβιβάσεων ακινήτων για την ικανοποίηση της αξίωσης των στοιχείων που πρέπει να εκτίθενται στην αγωγή για να μην απορριφθεί ως αόριστη.
Ερευνάται επίσης η δυνατότητα αναλογικής εφαρμογής στην ελεύθερη ένωση των διατάξεων για τη συμμετοχή στα αποκτήματα των συζύγων.
Από πλευράς συγκριτικού δικαίου παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία οι νέες αντίστοιχες ρυθμίσεις των δικαίων πρώην σοσιαλιστικών χωρών, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Εσθονία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Π.Γ.Δ.Μ., καθώς και ο αντίστοιχος νόμος της Κύπρου, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό υιοθέτησε τις ρυθμίσεις του ελληνικού αστικού κώδικα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)