Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τα μεγάλα Ελαφηβόλια

Τα μεγάλα Ελαφηβόλια


Και οι ναοί της Αρτέμιδος και του Απόλλωνα

Αναστάσιος Ιωάν. Δαλιάνης

Αρσενίδης, 2000
109 σελ.
ISBN 960-253-075-8, ISBN-13 978-960-253-075-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 11,66

Με "Τα Μεγάλα Ελαφηβόλια", γίνεται η προσέγγιση μιας πτυχής της πολιτιστικής κληρονομιάς των αρχαίων προγόνων μας, σε έναν χώρο της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Μια πτυχή άγνωστη μέχρι πρότινος στο αναγνωστικό κοινό και ελάχιστα γνωστή σε έναν κύκλο ειδικών.
Οι προ δύο δεκαετίες, ανασκαφές στο χώρο αυτόν από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιστούτο, σε παρθένο έδαφος, έφεραν στο φως το μοναδικό και αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο Ιερό της Μυκηναϊκής εποχής της Αρτέμιδος και τους οκτώ, επάνω σ' αυτό ναούς της Αρτέμιδος και του Απόλλωνα με επιστέγασμα το ναό της Ελαφηβόλου Αρτέμιδος της κλασικής περιόδου, αδελφό ναό του Παρθενώνα.
Οι ανασκαφές αυτές τεκμηριώνουν, για πρώτη φορά, ότι οι αρχικοί ναοί της Αρτέμιδος (13 αι. π.Χ.) και του Απόλλωνα (9 αι.π.Χ.) είναι οι αρχαιότεροι ναοί λατρείας των θεών αυτών, στον ελλαδικό χώρο. Η μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική σπουδαιότητα του μνημείου αυτού, έχει αναγνωρισθεί ήδη από τους αρμόδιους πολιτειακούς και υπηρεσιακούς φορείς.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)