Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κοινωνικές επιστήμες και πρωτοπορία στην Ελλάδα 1950-1967

Κοινωνικές επιστήμες και πρωτοπορία στην Ελλάδα 1950-1967


Ειδικό αφιέρωμα

Ιωάννα Λαμπίρη - Δημάκη, Pierre Bourdieu, Δημήτρης Αργυριάδης, Γεράσιμος Νοταράς, Ευθύμιος Παπαταξιάρχης, Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος, Μάριος Ραφαήλ, Χρήστος Κελπερής, Βασιλική Αγγελοπούλου, Νικόλας Βουλέλης, Μαρία Ηλιού, Κούλα Κασιμάτη, Νίκη Πάνου - Μολφέτα, Τίτος Πατρίκιος, Χρήστος Ροζάκης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Κοσμάς Ψυχοπαίδης, Guy Burgel, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Μαρία Θανοπούλου, κ.ά.

επιμέλεια: Ιωάννα Λαμπίρη - Δημάκη
επιμέλεια σειράς: Δ. Γ. Τσαούσης

Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών
2003
539 σελ.
ISBN 960-01-0974-5, ISBN-13 978-960-01-0974-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 29,25

Στο παρόν αφιέρωμα συγκεντρώθηκαν κείμενα που με την παράθεση δεδομένων και προσωπικών μαρτυριών-βιωμάτων (ιστοριών ζωής) συνθέτουν, όπως οι ψηφίδες ενός μωσαϊκού, έστω και ατελώς την εικόνα των νέων τάσεων, των "νησίδων εκσυγχρονισμού" που άρχισαν να διαμορφώνονται στην κοινωνικο-επιστημονική ελληνική πραγματικότητα από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50 και ιδίως από το 1960 μέχρι το 1967. Σ' αυτήν ακριβώς την περίοδο πρωτοπορίας ορισμένων κοινωνικών επιστημών στην Ελλάδα άρχισε να συσσωρεύεται το πολιτισμικό κεφάλαιο του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών Αθηνών, που αποτελεί βασική κληρονομιά του σημερινού Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών - πολύτιμο τμήμα της ιστορίας και της παράδοσης του ίδιου, αλλά και όλων των ελλήνων και ελληνίδων κοινωνικών επιστημόνων. Μέσα από το τωρινό οδοιπορικό πίσω στο χρόνο, μέσα από τις μελέτες μας, τις διηγήσεις και τις αναμνήσεις μας, αυτήν ακριβώς την κληρονομιά επιχειρήσαμε να αναδείξουμε: για να τη γνωρίσουν οι νεότεροι, για να τη θυμόμαστε και να την αξιοποιούμε.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)