Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εισαγωγή στην κοινωνική φιλοσοφία του ευρωπαϊκού διαφωτισμού

Εισαγωγή στην κοινωνική φιλοσοφία του ευρωπαϊκού διαφωτισμούΑλέξανδρος Α. Χρύσης

Κριτική, 2002
166 σελ.
ISBN 960-218-282-2, ISBN-13 978-960-218-282-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 13,00

Η Εισαγωγή στην κοινωνική φιλοσοφία του ευρωπαϊκού διαφωτισμού αποβλέπει σε μια όσο το δυνατόν ευσύνοπτη και συστηματική απόπειρα γνωριμίας του αναγνώστη με την κοινωνική σκέψη των σημαντικότερων φιλοσόφων του 17ου και 18ου αιώνα.
Αντλώντας κυρίως από τις κλασικές πηγές, αλλά και από τη βασική δευτερογενή βιβλιογραφία, ο συγγραφέας αναπτύσσει το θέμα του σε έξι επιμέρους θεματικές ενότητες στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζονται κριτικά και στις βασικές πτυχές τους τα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν τους διαφωτιστές φιλοσόφους, όπως αυτά της ανθρώπινης φύσης, του κοινωνικού συμβολαίου, της αγωγής και της θρησκείας. Στο καταληκτικό κεφάλαιο "Διαφωτισμός: Η εποχή του και η εποχή μας" τονίζεται ιδιαίτερα η σημασία του συγκεκριμένου φιλοσοφικού ρεύματος όχι μόνο από την άποψη μιας Ιστορίας των Ιδεών, αλλά και από εκείνη ενός ουσιαστικού φιλοσοφικού προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον του σύγχρονου ανθρώπου.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, "σε ένα βάθος χρόνου τριών περίπου αιώνων, η φιλοσοφία της Εποχής των Φώτων εξακολουθεί και στις μέρες μας να είναι παρούσα. Τόσο η απόπειρα πολλών διανοητών του καιρού μας να συνδέσουν το Διαφωτισμό με τις τραγωδίες πολέμων, σφαγών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, όσο και η αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την οποία το διαφωτιστικό σχέδιο παραμένει πάντα ανοιχτό στην ιστορική προοπτική της πραγμάτωσής του, μαρτυρούν, έστω και έμμεσα, τη ζωτικότητα μιας φιλοσοφικής σκέψης που παραμένει ακόμη κρίσιμη συνιστώσα του κόσμου μας."

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)