Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Braque

Braque


Κανόνας και συγκίνηση

ζωγραφική: Georges Braque

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 2003
163 σελ.
[Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 66,24

Κατάλογος της έκθεσης που για πρώτη φορά παρουσίασε στην Ελλάδα μέρος του έργου του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου, γλύπτη και χαράκτη Georges Braque (1882-1963) ο οποίος, μαζί με τον Picasso, θεμελίωσε το εικαστικό κίνημα του Κυβισμού που σημάδεψε την τέχνη του 20ού αιώνα. Η έκθεση της Άνδρου (29.6.2003 έως 28.9.2003) περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα από ολόκληρο σχεδόν το ευρύ φάσμα της δημιουργίας του Braque, με στόχο την μύηση των επισκεπτών στην ήρεμη και ουσιαστική δύναμη της ζωγραφικής του.
Ο Γάλλος καλλιτέχνης περιστράφηκε γύρω από ορισμένους βασικούς θεματικούς άξονες οι οποίοι τον απασχόλησαν σε όλα τα μέσα που μεταχειρίστηκε (ελαιογραφίες, έργα σε χαρτί, χαρακτικά, γλυπτά, κεραμικά): τη νεκρή φύση, τα πουλιά, τα μουσικά όργανα, τους εσωτερικούς χώρους, την αρχαία Ελλάδα. Αρχίζοντας από τη σχέση του Braque με τον Φωβισμό, η έκθεση εστιάζει στην ανάπτυξη του Κυβισμού και στην εξέλιξή του μέσα στο έργο του ζωγράφου (αναλυτικός-συνθετικός κυβισμός-papiers colles). Στην συνέχεια εξετάζει τους στοχασμούς του καλλιτέχνη γύρω από το ζήτημα του τρισδιάστατου χώρου και του χωροχρόνου μέσω της νεκρής φύσης καθώς και το ενδιαφέρον του για τα πουλιά που βρίσκεται στο κέντρο της θεματολογίας της τελευταίας περιόδου. Η έκθεση προσεγγίζει επίσης την σχέση του Braque με την Ελλάδα, η οποία έγκειται κυρίως στην αναπαράσταση μυθολογικών θεμάτων που συναντάει κανείς στα γλυπτά, τα σχέδια, τα κεραμικά και κυρίως στα χαρακτικά έργα, όπως η εικονογράφηση της Θεογονίας του Ησίοδου. Τέλος, συμπεριλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα της γλυπτικής του Braque (1939-1940), διαποτισμένα από τον αρχαιολογικό πολιτισμό, καθώς και της ενασχόλησής του με τη χαρακτική, την εικονογράφηση και την κεραμική.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)