Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οικονομία και κοινωνία στον παρευξείνιο χώρο

Οικονομία και κοινωνία στον παρευξείνιο χώροΘεοφάνης Μαλκίδης

Γόρδιος, 2002
454 σελ.
ISBN 960-7083-51-2, ISBN-13 978-960-7083-51-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 18,35

...Οι επαφές και οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της Παρευξείνιας ζώνης όπως και με τη Δύση, υπαγορεύονταν και μορφοποιούνταν κάτω από τις αναγκαιότητες και τις πολιτικές στρατιωτικές και οικονομικές συνεργασίες που επέβαλε ο διπολικός μεταπολεμικός συσχετισμός. Οι κρατικές σχέσεις και αυτές μεταξύ των λαών δεν προωθούσαν τα συμφέροντα των χωρών, ήταν ελεγχώμενες και εξαρτώμενες από πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων, δεν ήταν ελεύθερες και δεν αποτελούσαν πεδίο δημιουργικής αντιπαράθεσης, δημοκρατικής λειτουργίας, πολιτικού σχεδίου και προγράμματος.
Μετά τις αλλαγές στο τέλος της δεκαετίας του 1980, που επηρέασαν σε μεγαλύτερο βαθμό την παρευξείνια περιοχή, αφού σήμερα στο χώρο εμφανίζονται δεδομένα που την διαφοροποιούν σε σχέση με την Κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία), το τοπίο έχει διαμορφωθεί σε νέα οικονομικά και πολιτικά πλαίσια. Τα προβλήματα και οι αντιθέσεις στην κοινωνία εντείνονται από τις μεταρρυθμίσεις προς την οικονομία της αγοράς και την πολιτική αστάθεια. Πολλές χώρες του Εύξεινου Πόντου αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, λεηλασία του φυσικού τους πλούτου, δημογραφικές προκλήσεις και μετανάστευση του εργατικού τους δυναμικού.
[...]

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)