Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τιμή στον Ρήγα Βελεστινλή

Τιμή στον Ρήγα Βελεστινλή


Εργασίες της Διεθνούς Διημερίδος για την επέτειο των 200 χρόνων από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή: Αθήνα, 21 - 22 Σεπτεμβρίου 1998

επιμέλεια: Μαρία Ευθυμίου, Δημήτριος Κοντογεώργης

Ακρίτας, 2002
110 σελ.
ISBN 960-328-191-3, ISBN-13 978-960-328-191-7, [Εξαντλημένο]

Στο βιβλίο αυτό επτά διακεκριμένοι ιστορικοί από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία καταθέτουν τις σκέψεις και τα πορίσματα των ερευνών τους για τον Ρήγα Βελεστινλή και την εποχή του: ο Έλληνας ακαδημαϊκός Αρ. Μάνεσης διερευνά το εύρος και τον στόχο των πολιτικών σχεδίων του Ρήγα· ο Σέρβος βαλκανιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, Tr. Stoianovich επανεκτιμά τις κοινωνικές ισορροπίες στα Βαλκάνια κατά την εποχή του Ρήγα Βελεστινλή· ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κιτρομηλίδης οριοθετεί τις επιστημονικές προϋποθέσεις της μελέτης του Ρήγα· ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Ν. Todorov διερευνά τις σχέσεις του Ρήγα με τον Πασβάνογλου και τη βουλγαρική κοινωνία της εποχής· ο Ρουμάνος ιστορικός Al. Zub και ο Ρουμάνος ακαδημαϊκός V. Candea σκιαγραφούν τις πνευματικές και κοινωνικές πραγματικότητες του Βουκουρεστίου και της ρουμανικής κοινωνίας κατά την περίοδο της εκεί παρουσίας του Ρήγα· τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Σβολόπουλος επαναπροσεγγίζει το ζήτημα της συνεργασίας των λαών της Χερσονήσου του Αίμου στο πολιτικό όραμα του Ρήγα.
Και οι επτά αυτές μελέτες -καρπός της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων για τον εορτασμό της διακοσιοστής επετείου από τον ηρωϊκό θάνατο του Ρήγα -αποτελούν σημαντική συνεισφορά στη μελέτη του έργου του πρωτοπόρου Έλληνα επαναστάτη και οραματιστή.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)