Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τέχνη και κάλλος στην αισθητική του Μεσαίωνα

Τέχνη και κάλλος στην αισθητική του ΜεσαίωναΟυμπέρτο Έκο
μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη

Γνώση, 1994
257 σελ.
ISBN 960-235-508-5, ISBN-13 978-960-235-508-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 13,69

Το κάλλος, η τέχνη, η αισθητική είχαν πάντα τη θέση τους στην ιστορία και την εξέλιξη των πολιτισμών σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αυτή η παράλληλη πορεία σπάνια αντιμετωπίστηκε με μια σαφώς επιστημονική προσέγγιση μια και η κρατούσα άποψη ήταν πως τα δύο αυτά μείζονα θέματα δε συνδέονται, απαραίτητα, μεταξύ τους· εξάλλου η έννοια της αισθητικής γεννήθηκε στην Ευρώπη μόλις το 18ο αιώνα. Έτσι πολύ συχνά οι ιστορικοί δεν έπαιρναν υπόψη τους τις προγενέστερες θεωρίες περί του ωραίου και της τέχνης, πράγμα που για ένα μακρύ χρονικό διάστημα δημιούργησε μεγάλη ασάφεια γύρω από τις σχετικές εξελίξεις στη μεσαιωνική τέχνη.
Εδώ και πενήντα χρόνια όμως η στάση των ιστορικών έχει αλλάξει και ο Μεσαίωνας αποδείχτηκε μια εποχή πλούσια σε συναρπαστικούς προβληματισμούς γύρω από το κάλλος, την αισθητική απόλαυση, τις προτιμήσεις, το φυσικό ή καλλιτεχνικό ωραίο, τις σχέσεις ανάμεσα στην τέχνη και τις άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Το βιβλίο αυτό αφηγείται με τρόπο κατανοητό ακόμα και στον μη ειδικευμένο αναγνώστη, την εξέλιξη μιας διαμάχης που από τα πατερικά κείμενα, διασχίζει όλον το Μεσαίωνα για να καταλήξει στην Αναγέννηση παρουσιάζοντας δραματικές και συναρπαστικές πλευρές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο σκέψης, τις προτιμήσεις και τον ψυχισμό του μεσαιωνικού ανθρώπου.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)