Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παραδοσιακός χορός και λαϊκή δημιουργία

Παραδοσιακός χορός και λαϊκή δημιουργίαΒασίλης Φίλιας, Μιχάλης Μερακλής, Σταύρος Θεοφανίδης, Νεοκλής Σαρρής, Κώστας Σαχινίδης, Γεώργιος Αικατερινίδης, Μάγδα Ζωγράφου, Ηλίας Δήμας, Βασιλική Τυροβολά, Όλγα Τσακηρίδη - Θεοφανίδη

επιμέλεια: Κώστας Γ. Σαχινίδης

Εκδόσεις Παπαζήση, 1999
154 σελ.
ISBN 960-02-1320-8, ISBN-13 978-960-02-1320-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 9,59

[...] Ωστόσο η ελλειπής θεωρητική επεξεργασία αποτελεί ένα από τα κυριότερα σύγχρονα προβλήματα των χορών και χαρακτηρίζεται από την απουσία μιας ολοκληρωμένης επιστημονικής γνώσης.

Το μεγάλο αυτό κενό έρχεται να καλύψει, κατά ένα μέρος, ο συλλογικός αυτός τόμος, στον οποίο θίγονται, ορισμένες μόνο, θεωρητικές παράμετροι, σε μια επιστημονική βάση. Με τις μελέτες όλων των διακεκριμένων Πανεπιστημιακών και άλλων ειδικών επιστημόνων, που περιέχονται στον τόμο αυτό, πιστεύουμε ότι παρουσιάζεται η ευρύτητα των σύνθετων προβλημάτων των χορών αλλά επιπλέον φανερώνονται και οι δυνατότητες να αναπτυχθούν παραπέρα τα εξειδικευμένα γι' αυτούς επιστημονικά ενδιαφέροντα. Γι' αυτό ελπίζουμε ότι η παράθεση των επί μέρους απόψεων θα συμβάλλει σημαντικά στον διαλογικό προβληματισμό για τους παραδοσιακούς χορούς και στην κάλυψη μέρους των αναγκών της θεωρητικής τους στήριξης. Όλοι μαζί οι συγγραφείς, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, με την δική τους θεματική οπτική, συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην πολύπλευρη και πολυεπίπεδη παρουσίαση και επεξεργασία του ζητήματος των χορών. Τους ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση μας καθώς επίσης ευχαριστώ και τον εκδότη κ. Βίκτωρα Παπαζήση που κατανόησε την μεγάλη σπουδαιότητα και σημασία που έχει το πόνημα αυτό για την ελληνική παράδοση.

(από τον πρόλογο του επιμελητή)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)