Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Υγεία για πάντα

Υγεία για πάντα


Ιχνοστοιχεία, ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά

Γεώργιος Μανουσάκης

Εκδόσεις Πατάκη, 2004
303 σελ.
ISBN 960-16-1027-8, ISBN-13 978-960-16-1027-6, [Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία]
Τιμή € 14,34

Το βιβλίο αναφέρεται διεξοδικά στη δράση των αντιοξειδωτικών, των ελεύθερων ριζών και των ιχνοστοιχείων, που είναι τα μυστικά της καλής υγείας και μακροζωίας.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι πολύ δραστικές χημικές ουσίες. Όταν βρίσκονται σε περίσσεια στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι πολύ επικίνδυνες. Οδηγούν σε πρόωρο γήρας και προκαλούν, έμμεσα ή άμεσα, πάρα πολλές ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιοπάθειες, διαβήτη, άνοιες, καταρράκτη, λοιμώδη νοσήματα κ.ά. Πίσω από σχεδόν κάθε ασθένεια κρύβεται κάποια περίσσεια ελεύθερων ριζών. Την επιζήμια περίσσεια των ελεύθερων ριζών την εξουδετεώνουν τα αντιοξειδωτικά. Σημαντική αντιοξειδωτική δράση έχουν και τα ιχνοστοιχεία. Η έλλειψη ιχνοστοιχείων στον οργανισμό μας, έστω και σε ελάχιστες ποσότητες, προξενεί σοβαρές ασθένεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.
Το βιβλίο έχει γραφτεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι απόλυτα κατανοητό σε οποιονδήποτε προσεκτικό αναγνώστη. Οι πληροφορίες που υπάρχουν στις σελίδες του δίνουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη να βγάλει ο ίδιος τα συμπεράσματά του. Τι να κάνει και τι να αποφεύγει. Τι να τρώει και τι να μην τρώει. Τι τον αρρωσταίνει και τι τον κάνει καλά.
Επιδιώκει, δηλαδή, το βιβλίο αυτό να αντιμετωπίσει τον αναγνώστη του όχι ως απλό δέκτη "συμβουλών" και "παροτρύνσεων" -όπως συμβαίνει με άλλα, αντίστοιχου περιεχομένου, βιβλία- αλλά ως άτομο που, σκεπτόμενο δυναμικά, διαμορφώνει το ίδιο την ποιότητα της ζωής του.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)