Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι φροντιστές της γης

Οι φροντιστές της γης


Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η Ελλάδα στον 20ό αιώνα

Brenda L. Marder
μετάφραση: Ιωάννης Δ. Στεφανίδης, Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης

Μεταίχμιο, 2004
491 σελ.
ISBN 960-375-612-1, ISBN-13 978-960-375-612-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 37,71

Το βιβλίο αυτό εξετάζει το ρόλο που διαδραμάτισε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα του με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την εποχή της ίδρυσής του το 1904 έως το 2004 - εκατό χρόνια μετά. ΄Υστερα από τους Βαλκανικούς και τους Παγκόσμιους Πολέμους, τις επαναλαμβανόμενες εμφύλιες και πολιτικές αναταραχές αλλά και τις μεγάλες και συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές του 20ού αιώνα, οι μαθητές, οι σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να θέτουν σε εφαρμογή τον εκπληκτικά σύγχρονο «πρακτικό ιδεαλισμό» του ιδρυτή της, δρ. John Henry House.
"Η αποκωδικοποίηση της ιστορίας της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή θα αποτελούσε εργασία μιας ζωής. Παρ’ όλα αυτά, απομονώνοντας έναν αιώνα και εξετάζοντάς τον από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, μπορούμε να παρατηρήσουμε τουλάχιστον μία από τις πολλές πτυχές της ζωής της χώρας. Ελπίζω ότι το βιβλίο μου εξυπηρετεί αυτό τον πιο περιορισμένο σκοπό, καθώς η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι μια μοναδική δίοδος που οδηγεί στην κατανόηση της ιστορίας της Ελλάδας τον 20ό αιώνα. Έτσι, πέρα από το γιατί η παρουσία αυτού του ανθρωποκεντρικού ιδρύματος παραμένει ουσιαστική στη σύγχρονη εποχή, ελπίζω ότι η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα αντέξει στο χρόνο όχι μόνο ως η ιστορία ενός σχολείου, αλλά και επειδή ρίχνει φως σε πολλά πρόσωπα και γεγονότα της Ελλάδας στη διάρκεια του περασμένου αιώνα". (Brenda L. Marder)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)