Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι Κούρδοι και το Κουρδιστάν

Οι Κούρδοι και το Κουρδιστάν


Από την αρχαιότητα μέχρι το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Κεμάλ Μπουρκάι
επιμέλεια: Τζεμίλ Τουράν

Εκδόσεις Παπαζήση, 1999
734 σελ.
ISBN 960-02-1316-Χ, ISBN-13 978-960-02-1316-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 26,38

[...] Με αυτό το βιβλίο μου δεν διατείνομαι ότι έκανα εμπεριστατωμένη ιστορική έρευνα. Εξάλλου, η ιστορία δεν είναι ο τομέας της επιστημονικής μου ειδίκευσης. Θεώρησα, όμως, ότι οι πληροφορίες που είχα συγκεντρώσει ήταν αρκετές για την έκδοση ενός βιβλίου. Και επειδή αδημονούσα να τις πληροφορηθεί και ο κόσμος, αποφάσισα να τις καταγράψω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι μελλοντικοί ερευνητές θα προσθέσουν και νέα στοιχεία, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει και θα γίνει.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξώ να αποτελέσει τον πρώτο τόμο της συνολικής μου έρευνας. Αυτός ο τόμος, λοιπόν, ο πρώτος, περιέχει πληροφορίες για τη μορφολογία του εδάφους και των υδάτων του Κουρδιστάν, για την ιστορία και τη λογοτεχνία του από την αρχαιότητα μέχρι τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ελπίζω ο δεύτερος τόμος, που διαπραγματεύεται την ιστορία του Κουρδιστάν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις ημέρες μας, να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να μεταφραστεί αυτό το βιβλίο και στα κουρδικά.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι οι έρευνες σχετικά με την κουρδική ιστορία και λογοτεχνία είναι ελλιπείς. Οι λόγοι για τους οποίους η ιστορία και ο πολιτισμός του λαού μας παραμένουν στο σκοτάδι είναι πολλοί και διάφοροι. Πρωταρχική αιτία, ωστόσο, αποτελούν τα σοβαρά εμπόδια που πάντοτε πρόβαλαν τα κράτη στα οποία ανήκουν τα εδάφη μας. Παρόλα αυτά, η πλούσια ιστορία του κουρδικού λαού μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι. Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα έθνος να γνωρίζει το παρελθόν του, γι' αυτό και είναι ανάγκη να ενδιαφερθούν έξυπνοι, εργατικοί και σοβαροί επιστήμονες για να φέρουν στο φώς αυτόν τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)