Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Βιβλιοθήκες

Βιβλιοθήκες


Από την αρχαιότητα έως την Αναγέννηση και σημαντικές ουμανιστικές και μοναστηριακές βιβλιοθήκες 3000 π.Χ.-1600 μ.Χ.

Κ. Σπ. Στάικος
μετάφραση: David Hardy
φωτογράφιση: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στάικος Κωνσταντίνος Σ., 1997
271 σελ.
ISBN 960-90253-2-3, ISBN-13 978-960-90253-2-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,89

Η έκθεση με τον τίτλο "Βιβλιοθήκες. Από την αρχαιότητα έως την Αναγέννηση και σημαντικές ουμανιστικές και μοναστηριακές βιβλιοθήκες (3000 π.Χ.-1600 μ.Χ.)" έρχεται να δώσει ορατή υπόσταση στο μαγικό, φανατικό ταξίδι, όπου μας είχε οδηγήσει το ομώνυμο βιβλίο του Κωνσταντίνου Στάικου. Ένα βιβλίο γραμμένο από έναν φανταστικό βιβλιόφιλο που μεθά με το άρωμα του χρόνου των κωδίκων και των αρχετύπων, που βυθίζεται στους λαβυρίνθους των παλαιών βιβλιοθηκών όπως σ' ένα μαγικό περιβόλι.
Για να γράψει αυτό το πολύτιμο βιβλίο ο συγγραφέας μελέτησε πανάρχαιους πολιτισμούς, επισκέφτηκε ουμανιστικές και μοναστηριακές βιβλιοθήκες και συμβουλεύτηκε ποικίλες βιβλιογραφικές πηγές. Το πλούτισε με σπάνιο εικονογραφικό υλικό, που συντροφεύει τη γλαφυρή γραφή και μεταβάλλει την ανάγνωση σε ευχάριστη περιήγηση σ' ένα φανταστικό μουσείο.
Η ομώνυμη έκθεση θα μας μεταφέρει νοερά στους ιερούς τόπους των μεγάλων ανθρωπιστικών ναών, στις βιβλιοθήκες που διαφύλαξαν επτασφράγιστους τους θησαυρούς του στοχασμού και της μνήμης. Θρυλικές βιβλιοθήκες, συνδεδεμένες με τόπους ιερούς, με μεγάλες μορφές σοφών και ιερωμένων, με ηγεμόνες φανατικούς φίλους των γραμμάτων και των τεχνών, έστειλαν στην έκθεση σπάνια και πολυτιμότατα δείγματα των αμύθητων θησαυρών τους, όπου η γνώση συναντά την υψηλή καλαισθησία και την τέχνη. Κώδικες όπου καλλιγράφοι και μικρογράφοι συναγωνίστηκαν για να τους δώσουν την πνοή της υψηλής τέχνης. Σπάνια πρωτότυπα, συγκινητικά αυτόγραφα, ανεκτίμητα τεκμήρια. [...] (Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)