Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι δημιουργοί της σύγχρονης στρατηγικής

Οι δημιουργοί της σύγχρονης στρατηγικής


Από το Μακκιαβέλλι στην πυρηνική εποχή

επιμέλεια: Peter Paret
μετάφραση: Ευάγγελος Κατσάνης
επιμέλεια: Θάνος Ντόκος

Τουρίκη, 2004
1103 σελ.
ISBN 960-86839-9-8, ISBN-13 978-960-86839-9-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 45,87

Τα δοκίμια του τόμου αναλύουν τον πόλεμο, τα στρατηγικά του χαρακτηριστικά, αλλά και τις πολιτικές και κοινωνικές του συναρτήσεις κατά τη διάρκεια των παρελθόντων πέντε αιώνων. Η ποικιλία των θεμάτων τους και η ευρεία προοπτική τους, καθιστά το βιβλίο αυτό έργο της γενικής ιστορίας. Πρόκειται επίσης για μια επιστημονική παρουσίαση, μετά από έρευνα εις βάθος, της θεωρίας και της πρακτικής του πολέμου από την Αναγέννηση μέχρι τη σημερινή εποχή.
Γίνεται λόγους για μεγάλους θεωρητικούς του πολέμου και κορυφαίους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, αλλά και τις απρόσωπες δυνάμεις που κινούν την ιστορία. Ορισμένα δοκίμια ιχνηλατούν την αλληλεπίδραση θεωρίας και εμπειρίας κατά τη διαδοχή των γενεών (για παράδειγμα τις διάφορες φάσεις της αμερικανικής στρατητικής ή την εξέλιξη του επαναστατικού πολέμου στον σύγχρονο κόσμο). Άλλα αναλύουν τη στρατηγική συγκεκριμένων συγκρούσεων του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου στην πυρηνική εποχή. Ανεξαρτήτως του θέματος, κάθε δοκίμιο τοποθετεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της στρατιωτικής σκέψης και δράσης στο πλαίσιο του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού τους περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο αναφοράς που επανερμηνεύει και φωτίζει τον πόλεμο, μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στην ιστορία, μια δύναμη που δεν μπορεί να ελεγχθεί στο μέλλον, χωρίς την κατανόηση του παρελθόντος.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)