Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Στατιστική φυσική της θερμοδυναμικής ισορροπίας

Στατιστική φυσική της θερμοδυναμικής ισορροπίαςΧαράλαμπος Ζεγκίνογλου

Περί Τεχνών, 2004
467 σελ.
ISBN 960-8260-56-6, ISBN-13 978-960-8260-56-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 30,57

Οι σελίδες που ακολουθούν αναφέρονται στη μελέτη των ιδιοτήτων των μακροσκοπικών σωμάτων, με μεθόδους στατιστικές, όταν αυτά είναι σε κατάσταση θερμοδυναμικής ισορροπίας. Ο λόγος που μ' έκανε να γράψω το βιβλίο αυτό δεν ήταν τόσο το ότι η ελληνική βιβλιογραφία είναι μάλλον φτωχή σε τίτλους σχετικούς με το αντικείμενο. Η, κατά μεγάλο ποσοστό αγγλόφωνη, διεθνής βιβλιογραφία είναι γεμάτη από ανάλογους τίτλους. Και δύσκολα βρίσκει σήμερα κανείς σοβαρό αναγνώστη βιβλίων Φυσικής, είτε προπτυχιακός φοιτητής είναι αυτός είτε μεταπτυχιακός ή επαγγελματίας φυσικό, που να δυσκολεύεται να διαβάσει ένα αγγλικό επιστημονικό κείμενο σχετικό με την επιστήμη του. Στη συγγραφή του βιβλίου με οδήγησε η προσωπική μου ανάγκη να καταθέσω τη δική μου εκδοχή για την πρώτη προσέγγιση στη θεωρία της Στατιστικής Φυσικής. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)