Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ελληνικές επιχειρήσεις στον 20ό αιώνα


Πρόσωπα και δραστηριότητες

επιμέλεια: Μαργαρίτα Δρίτσα, Γεωργία Πανσεληνά, Νέλλη Καψή

Εκδόσεις Κέρκυρα - Economia Publishing, 2004
232 σελ.
ISBN 960-8386-09-8, ISBN-13 978-960-8386-09-9, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 30,43

Πρόκειται για μια διαχρονική έκδοση η οποία παρουσιάζει την ίδρυση, την πορεία και την εξέλιξη ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των κλάδων της οικονομίας.
Σκιαγραφεί εκείνους τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, συγκρότησαν εταιρείες και συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παραθέτει την παράλληλη διαδρομή συλλογικών οργανώσεων που μετείχαν ενεργά στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Αναφέρεται στην πορεία και στο ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις σελίδες του τόμου περιλαμβάνεται επίσης η ιστορική διαδρομή του περιοδικού Οικονομική Επιθεώρηση (που εκδίδεται από τις Εκδόσεις Κέρκυρα) που με την ανελλιπή έκδοσή του από το 1934, αρχικά ως «Βιομηχανική Επιθεώρηση», αποτελεί δεξαμενή οικονομικών θεμάτων και αναλύσεων.
Ο μοναδικός αυτός τόμος περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση, τα αρχεία του Κωνσταντίνου και Σπύρου Βοβολίνη, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), αλλά και από τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τους λοιπούς φορείς που παρουσιάζονται στην έκδοση.
Η τρίτη έκδοση έχει εμπλουτιστεί με στοιχεία της τελευταίας πενταετίας για τις εξελίξεις των επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν περιληφθεί στις προηγούμενες 2 εκδόσεις.
Στόχος της έκδοσης είναι η γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τη δράση της επιχειρηματικής κοινότητας κατά τον 20ό αιώνα, με τους ανθρώπους, τα επιτεύγματα, τους αγώνες της, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση του σημερινού Έλληνα για τη σημασία της επιχειρηματικής ιστορίας του τόπου μας και η υπογράμμιση της αναγκαιότητας συστηματικής διαφύλαξης των αρχείων των επιχειρήσεων και των οργανισμών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.
Η έρευνα και η ενημέρωση της 3ης έκδοσης έγινε από τη Νέλλη Καψή, δημοσιογράφο και μόνιμη συνεργάτιδα του περιοδικού "Οικονομική Επιθεώρηση".

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)