Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κοινωνία και οικονομία στην Κρήτη κατά την αρχαϊκή και την κλασική εποχή

Κοινωνία και οικονομία στην Κρήτη κατά την αρχαϊκή και την κλασική εποχήΑικατερίνη Ι. Μανδαλάκη

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, 2004
301 σελ.
ISBN 960-7970-17-9, ISBN-13 978-960-7970-17-6, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 26,49

[...] Καθορίζοντας τα όρια αυτής της συγγραφής θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν επιχειρείται εδώ συνολική, διεξοδική μελέτη της ιστορίας της αρχαίας Κρήτης. Στο πλαίσιο της παρούσης εργασίας καταβάλλεται προσπάθεια να αναδειχθούν, με τη συνεξέταση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών από φιλολογικές πηγές, επιγραφικές μαρτυρίες, αρχαιολογικά ευρήματα, τα βασικά διακριτικά γνωρίσματα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πόλεων στην αρχαία Κρήτη και να διερευνηθούν οι παράγοντες που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή τους. Τα χρονικά όρια της μελέτης υπαγορεύτηκαν κυρίως από την ύπαρξη της μεγάλης επιγραφής της Γόρτυνος, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη άμεση πηγή πληροφοριών για τις κοινωνικές σχέσεις στην Κρήτη κατά την αρχαϊκή και την κλασική εποχή.
Ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο δομείται ολόκληρη η μελέτη και ο οποίος εξασφαλίζει την εσωτερική ενότητα και τη συνοχή των επιμέρους κεφαλαίων είναι το πρόβλημα της κατοχής και της εκμετάλλευσης της γης. Η έγγειος ιδιοκτησία ήταν η βάση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής στις πόλεις της αρχαίας Κρήτης. Με σημείο εκκίνησης τη σημαντική αυτή διαπίστωση εξετάζονται σε επιμέρους κεφάλαια της μελέτης συναφή θέματα, όπως το πρόβλημα των μορφών ιδιοκτησίας (συλλογική και ατομική), η κοινωνική διαστρωμάτωση στο μέτρο που συνδέεται με την κυριότητα και την εκμετάλλευση της γης, το πρόβλημα των συσσιτίων, καθώς και οι καλούμενοι γεωργικοί νόμοι.
[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)