Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η εκκλησιαστική αφομοίωση της Επτανήσου ως εξέλιξη του ελλαδικού Αυτοκεφάλου

Η εκκλησιαστική αφομοίωση της Επτανήσου ως εξέλιξη του ελλαδικού ΑυτοκεφάλουΠρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δημ. Μεταλληνός
επιμέλεια: Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις, 2004
143 σελ.
ISBN 960-7146-93-Χ, ISBN-13 978-960-7146-93-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 8,48

[...] Μετά από πολλούς αγώνες, το 1866, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εζήτησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο "την ένωσιν της Εκκλησίας των Ιονίων Νήσων μετά της Εκκλησίας της Ελλάδος". Η Συνοδική Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου (1866) αναγνωρίζει "άνευ ετέρου" αυτό το κανονικό δικαίωμα. [...] Το ίδιο έγινε και το 1882 με την προσάρτηση τμήματος της Ηπείρου και όλης της Θεσσαλίας (1881). [...] Είναι χαρακτηριστική η εκ μέρους του Οικουμενικού Θρόνου πιστότητα στα συνοδικά προστάγματα και την μακρά πράξη της Εκκλησίας. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όλα αυτά εγίνοντο παρά την αοριστία που επικρατούσε ως προς την εξέλιξη των ελλαδικών συνόρων -όλα ήσαν αβέβαια- αλλά και τον διάχυτο μεγαλοϊδεατισμό στην περίοδο αυτή.
Η διερεύνηση του προβλήματος της "εκκλησιαστικής αφομοιώσεως της Επτανήσου", και μάλιστα επί τη βάσει πρωτογενούς αρχειακού υλικού, πολιτειακού και εκκλησιαστικού, επεχειρήθη από τον υπογραφόμενο επί τη ευκαιρία του επιστημονικού Συνεδρίου για την 140ή επέτειο (1864-2004) της Ενώσεως της Επτανήσου, που οργανώθηκε (24-27/2/2004) από την Ακαδημία Αθηνών και τη Βουλή των Ελλήνων. (από τον πρόλογο του π. Γ. Δ. Μεταλληνού)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)