Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ελευθερία

Ελευθερία


Αλχημεία για μια βουλησιαρχική κοινωνία

Stephen A. Hoeller
μετάφραση: Έλλη Μαρμαρά

Κυβέλη, 2004
276 σελ.
ISBN 960-88421-1-5, ISBN-13 978-960-88421-1-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 22,15

Το βιβλίο αυτό διαφέρει πολύ από άλλα που έχω γράψει. Τα περισσότερα κεφάλαιά του έχουν την μορφή διάλεξης, και δεν τους λείπουν ορισμένες ατέλειες στο ύφος. Το περιεχόμενο, με την σειρά του, ίσως φανεί σε πολλούς γριφώδες. Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την γιουνγκιακή ψυχολογία και την εναλλακτική πνευματικότητα, τείνουν προς απόψεις που είναι είτε απολιτικές είτε τοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα είχαν σχέση με την αξιοσημείωτη ζύμωση της δεκαετίας του '60, όταν τα πνευματικά ενδιαφέροντα ήταν συχνά συνυφασμένα με την αριστερή πολιτική δράση. Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Κ. Γ. Γιουνγκ ήταν ένας σφοδρός πολέμιος του Μαρξισμού και άλλων ολοκληρωτικών φιλοσοφιών, και ακόμα, λιγότεροι γνωρίζουν τον άγριο διωγμό που υπέστησαν οι θεοσοφικές και άλλες συναφείς πνευματικές ομάδες στις κομμουνιστικές χώρες. Οι φιλελεύθερες θρησκευτικές απόψεις συχνά φαίνεται να συμβαδίζουν με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, που συχνά ισοδυναμεί με κάποιο είδος σοσιαλισμού. Είναι ωστόσο σημαντικό να θυμόμαστε ότι η λέξη φιλελεύθερος προέρχεται από την λέξη "ελευθερία".
Ζητώ από τους αναγνώστες μου να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχει μια ζωτική σχέση ανάμεσα στην εναλλακτική πνευματικότητα και το ζήτημα της ελευθερίας. Ζητώ να εξεταστεί μπροστά στο ακροατήριο μια άποψη την οποία ίσως να μην έχουν ποτέ σκεφτεί. Αυτή η άποψη ανέκαθεν είχε αξία, αλλά είναι ακόμα πιο επίκαιρη σήμερα που το μαρξιστικό εγχείρημα έχει αποδειχτεί ότι ήταν ένα φιάσκο, όχι μόνο με ανθρώπινους όρους, αλλά και στην πολιτική και την οικονομική του διάσταση. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να αποτελέσει έναυσμα για την προσέγγιση της φιλελεύθερης σκέψης και της εναλλακτικής πνευματικότητας, συμπεριλαμβανομένης και της γιουνγκιανής ψυχολογίας.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)