Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ημερολόγιο 2004: Ομήρου Ιλιάδα

Ημερολόγιο 2004: Ομήρου ΙλιάδαΌμηρος, J. Latacz, Ο. Κομνηνού - Κακριδή, G. S. Kirk, Δ. Ν. Μαρωνίτης, Α. Γ. Τσοπανάκης, κ.ά.
επιμέλεια: Χριστόπουλος Μενέλαος
μετάφραση: Ο. Κομνηνού - Κακριδή, Δ. Ν. Μαρωνίτης

Διάμετρος, 2003
280 σελ.
ISBN 960-7746-13-9, ISBN-13 978-960-7746-13-9, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 33,64

Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο των εκδόσεων "Διάμετρος" της Χαλκίδας συνεχίζοντας μια παράδοση 7 ετών που προτείνει μια ποιοτική περιήγηση στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας.[...]
Φέτος η "Διάμετρος" πρωτοτυπεί σε πολλά επίπεδα. Πρώτα με το θέμα: για το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων, το ημερολόγιο προτείνει ένα αφιέρωμα στην "Ιλιάδα" του Ομήρου. Μέσα από κείμενα πιστά μεταφρασμένα σε ελκυστικό νεοελληνικό λόγο από μεταφραστές όπως η Όλγα Κομνηνού-Κακριδή, ο Δ.Ν. Μαρωνίτης, ο Θ. Στεφανόπουλος, μελετήματα Ελλήνων και ξένων ομηριστών και εικονογράφηση με ποικίλα εικαστικά μοτίβα και αγγειογραφικές απιεκονίσεις, παρουσιάζεται και φωτίζεται από πολλές όψεις το πρώτο έργο της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, το "Ιλιαδικό έπος"
Άλλη τολμηρή καινοτομία, το συνοδευτικό CD που προσφέρεται μαζί με το ημερολόγιο και περιέχει μουσικά έργα του 20ού αιώνα εμπνευσμένα από την "Ιλιάδα" ή γραμμένα ειδικά για φιλόδοξες εκδοτικές παρουσιάσεις του ομηρικού έπους στο εξωτερικό, αναγνώσεις καβαφικών ποιημάτων που βασίζονται στην "Ιλιάδα" από τον Γ.Π. Σαββίδη και μια αξιόπροσεκτη, μοναδική ως τώρα, ηχογράφηση απαγγελίας του προοιμίου της "Ιλιάδας" στην εικαζόμενη αρχαιοελληνική προσωδιακή και μετρική εκφορά από τον Χρήστο Τσαγγάλη, λέκτορα Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)