α

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε απο την εταιρεία που φιλοξενούσε την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Η υπηρεσία πλέον διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εφαρμογές Η/Υ στον τουρισμό

Εφαρμογές Η/Υ στον τουρισμό


Διαδίκτυο και τουρισμός: Κρατήσεις, αφίξεις σε ξενοδοχειακή εφαρμογή

Νικόλαος Γ. Κομίνης, Ιωάννης Ε. Ιωάννου

Interbooks, 2004
164 σελ.
ISBN 960-390-143-1, ISBN-13 978-960-390-143-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 12,78

Η Πληροφορική έχει φέρει επανάσταση στην ανθρώπινη κοινωνία. Σήμερα έχει εφαρμογές σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα. Ο τουρισμός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να παρουσιάσει τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ώστε να διευκολυνθούμε σε κάθε τουριστική δραστηριότητα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το αναλυτικό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το μάθημα Εφαρμογές Η/Υ στον Τουρισμό, το οποίο διδάσκεται στη Β' τάξη του 1ου κύκλου των TEE, το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στο πρώτο, "Διαδίκτυο και τουρισμός" (κεφάλαια 1 -3), δίνονται οι απαραίτητες γνώσεις ώστε ο μαθητής να γνωρίσει το Διαδίκτυο και να μάθει να το χρησιμοποιεί ειδικότερα σε τουριστικές εφαρμογές, όπως σύνδεση σε ιστοσελίδες ξενοδοχείων και τουριστικών οργανισμών, εικονικές on line κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία ή θέσεων σε αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ.
Στο δεύτερο μέρος, "Κρατήσεις, αφίξεις σε ξενοδοχειακή εφαρμογή" (κεφάλαια 4-6), παρουσιάζεται η ξενοδοχειακή εφαρμογή ΕΡΜΗΣ. Οι μαθητές θα γνωρίσουν να καταχωρούν καρτέλες πρακτορείων και εταιρειών, συμβόλαια allotment και τιμοκαταλόγους, να κάνουν κρατήσεις κάθε είδους, να εμφανίζουν και να αναλύουν τα πλάνα κρατήσεων καθώς και να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα δωματίων. Επίσης, θα μάθουν να καταχωρούν αφίξεις, αλλαγές δωματίων, αλλαγές συμφωνίας καν αλλαγές πρακτορείων, να διεκπεραιώνουν το κλείσιμο της ημέρας και να εκτυπώνουν αναφορές.
Κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από αρκετές και ποικίλες ασκήσεις ώστε να μπορέσουν να αφομοιωθούν όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν.
Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για όσους σπουδάζουν τις τουριστικές εφαρμογές αλλά και για όσους εργάζονται στο χώρο αυτό. (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)