Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κοινωνιολογία, εργασία και βιομηχανία

Κοινωνιολογία, εργασία και βιομηχανίαTony J. Watson
επιμέλεια: Ιορδάνης Ψημμένος
μετάφραση: Μαρία Καστανάρα

Αλεξάνδρεια, 2005
454 σελ.
ISBN 960-221-296-9, ISBN-13 978-960-221-296-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 31,95

Στόχος του βιβλίου "Κοινωνιολογία, Εργασία και Βιομηχανία" είναι να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η επιστήμη της Κοινωνιολογίας μπορεί να συνεισφέρει στη βαθύτερη κατανόησή μας σε ό,τι αφορά την ποικιλία των εργασιακών πρακτικών και θεσμών που υπάρχουν στις σύγχρονες κοινωνίες (...) να εξηγήσει τις "κλασικές" παραδόσεις της Βιομηχανικής Κοινωνιολογίας, όσο και να δώσει μια εποπτεία των νέων εξελίξεων της ευρύτερης "Κοινωνιολογίας της Εργασίας και της Βιομηχανίας". Διανύει όλη την απόσταση από τις θεμελιώδεις ιδέες του επιστημονικού αυτού τομέα μέχρι τις μεταμοντέρνες αφετηρίες της σκέψης του. Εξετάζονται, βέβαια, διεξοδικά τα ζητήματα που εστιάζονται στην παραδοσιακή βιομηχανική επιχείρηση, αλλά το παρόν εγχειρίδιο προχωρά και πέρα απ' αυτά. Θέμα του αποτελεί, επίσης, και η επίδραση που ασκούν στην εργασιακή εμπειρία και οργάνωση οι τάσεις που αναφύονται στην κοινωνία όσον αφορά το κοινωνικό φύλο και τις ταξικές σχέσεις, την ανεργία, τις παγκόσμιες οικονομικές αλλαγές, τις τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά και την αναδόμηση των οργανωτικών σχημάτων της εργασίας καθώς και των θεσμών απασχόλησης στο τελευταίο κομμάτι του 20ού αιώνα. (Από την εισαγωγή του συγγραφέα).
Ο συγγραφέας του βιβλίου Κοινωνιολογία, Εργασία και Βιομηχανία, μέσα από μια σημαντική και κριτική παρουσίαση των κύριων ιδεών και σχολών της Κοινωνιολογίας γύρω από την εργασία, αναπτύσσει τρεις βασικούς άξονες ανάλυσης. Αυτοί είναι: (α) η σχέση μισθωτής εργασίας και καπιταλιστικής οργάνωσης της κοινωνίας, (β) η σχέση της κοινωνιολογικής επιστήμης με την εργασία και την απασχόληση, και (γ) η σχέση της πολιτικής διακυβέρνησης μιας χώρας με τη Βιομηχανική Κοινωνιολογία. (Από την εισαγωγή του επιμελητή).

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)