Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το κρέας και τα προϊόντα του

Το κρέας και τα προϊόντα του


Παραγωγή, εμπορία, τεχνολογία, υγιεινή

Σπ. Α. Γεωργάκης, Ιωάννης Αμβροσιάδης, Ευθυμία Βασιλοπούλου, Αικατερίνη Βολιτάκη, Κωνσταντίνος Γενηγιώργης, Δημήτριος Γ. Ζυγογιάννης, Karl - Otto Honikel, Αντώνιος Καφάτος, Παύλος Κοΐδης, Κωνσταντίνος Κουτσουμανής, Αθανάσιος Κρυστάλλης, Lothar Leistner, Ανθιμία Μπατρίνου, Ιωάννης Γ. Μπλούκας, Ανδρονίκη Νάσκα, Νικόλαος Πόγγας, Σπυρίδων Ραμαντάνης, Απόστολος Ράντσιος, Νικόλαος Σούλτος, Νικόλαος Στοφόρος, Αντωνία Τριχοπούλου, Αθανάσιος Τυρπένου, Σοφία Φλουρή, Χρήστος Φωτόπουλος

επιμέλεια: Σπ. Α. Γεωργάκης

Σύγχρονη Παιδεία, 2005
854 σελ.
ISBN 960-357-066-4, ISBN-13 978-960-357-066-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 75,00

[...] Στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, εκτός από άλλους παράγοντες, συνέβαλε κατά απόλυτο τρόπο και η συνεχώς βελτιούμενη διατροφή του. Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι το κρέας των καταναλισκόμενων θηλαστικών κατοικίδιων και κυνηγίου, των πτηνών και των ιχθύων, βοήθησαν και βοηθούν στην ανάπτυξη του οργανισμού. Το κρέας, από τότε που άρχισε να καταναλώνεται από τον άνθρωπο, αναμφίβολα αποτέλεσε (και αποτελεί) μια σπουδαία και αναντικατάστατη τροφή. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας από τις οποίες ο ανθρώπινος οργανισμός αντλεί τα απαραίτητα αμινοξέα, ώστε να διασφαλίζει το ισοζύγιο του αζώτου και τον θαυμάσιο προμηθευτή σιδήρου στην πλέον αφομοιώσιμο μορφή. Με εξαίρεση τη φυτοφαγία (που προτιμότερο θα ήταν να αποκαλείται ακρεοφαγία) δεν υπάρχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, καμιά απολύτως δίαιτα από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας ή τα προϊόντα του. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών του βοείου κρέατος είναι 72,0%, του χοιρείου 74,0%, ενώ ο συντελεστής πρακτικής χρησιμοποίησης των πρωτεϊνών τόσο του βοείου όσο και του χοιρείου κρέατος φθάνει το 71,0%. Είναι δηλαδή από τους υψηλότερους που υπάρχουν. Αναμφίβολα, το κρέας παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό πολύτιμα και σε συμπυκνωμένη μορφή συστατικά, τελείως απαραίτητα για τη δόμηση και ομαλή λειτουργία των κυττάρων του.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)