Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ηροδότου ιστορίαι

Ηροδότου ιστορίαι


Ερατώ, Πολύμνια

Ηροδότου
μετάφραση: Ηλίας Σ. Σπυρόπουλος

Εκδόσεις Γκοβόστη, 2002
426 σελ.
ISBN 960-270-612-0, ISBN-13 978-960-270-612-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 14,63

"Κτήμα ες αεί", όπως το έργο του Θουκυδίδη, "καλόν κάτοπτρον" μιας συναρπαστικής περιόδου του ανθρώπινου βίου, όπως και τα έπη του Ομήρου, η "Ιστορίη" του Ηροδότου είναι από τα αριστουργήματα της αρχαιοελληνικής λογοτεχνίας που έχουν να δώσουν πολλά στον σύγχρονο άνθρωπο. Με τις πολυτιμότατες ιστορικές, εθνολογικές και γεωγραφικές πληροφορίες που διέσωσε μας δίνει τη δυνατότητα να πα-ρακολουθήσουμε την αντιπαράθεση των διχαστικών διαφορών Ευρώπης και Ασίας (γεωγραφικών, πολιτικών-πολιτειακών, πολιτιστικών) μέσ' από τη σύγκρουση των πιο χαρακτηριστικών εκφραστών τους, των Ελλήνων και των Περσών. Κι αυτή την πλούσια πληροφόρηση τη δίνει ο Ηρόδοτος μ' ένα εξαίσιο ύφος, που προσαρμόζεται με ιδανικό τρόπο στα κάθε φορά ιστορούμενα και περιγραφόμενα.

Οι Εκδόσεις "Γκοβόστη", συνεχίζοντας την πολύχρονη προσφορά τους στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, παρουσιάζουν ολοκληρωμένη έκδοση της "Ιστορίης" του Ηρόδοτου σε πέντε τόμους: ύστερ' από τα προλεγόμενα του πρύτανη των φιλολόγων της εποχής μας Ι.Θ. Κακριδή και την εμπεριστατωμένη εισαγωγή του Δ. Μαρωνίτη προσφέρεται, συνοδευόμενη από το αρχαίο κείμενο των εκδόσεων Οξφόρδης η νεοελληνική μετάφραση και ακολουθούν επαρκέστατα σχόλια.

Η όλη εργασία ανατέθηκε στους εγκρίτους κλασικούς φιλολόγους και δόκιμους μεταφραστές Δ. Μαρωνίτη, Α. Ζενάκο και Η. Σπυρόπουλο. Τα αναλυτικά ευρετήρια που καταχωρίζονται στον τελευταίο τόμο -κάτι που δεν υπάρχει σε άλλη νεοελληνική έκδο-ση του Ηροδότου- συντελούν στην πληρέστερη αξιοποίηση του έργου από τον απαιτητικότερο αναγνώστη.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)