Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ανθολόγιο αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων

Ανθολόγιο αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων


Αισχύλος. Αντιφώντας

Κ. Ν. Πετρόπουλος

Εκδόσεις Πατάκη, 1987
167 σελ.
ISBN 960-293-257-0, ISBN-13 978-960-293-257-5, [Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία]
Τιμή € 6,31

Κείμενα που άντεξαν πολλών αιώνων περιπέτειες και ζουν σε αδιατάραχτη διεθνή παρουσία, ο φωτισμένος κόσμος επιζητεί να τα συναναστρέφεται για πολλαπλή του ωφέλεια: πλουτισμό γνώσης, όξυνση της σκέψης, ευγενισμό της ευαισθησίας. Μ' ένα λογο, για ολόπλευρη απόλαυση της χάρης τους. Αυτή την αξία θα ήταν άδικο να τη στερηθεί ο μελετητής των αρχαίων ελληνικών κειμένων ενός "Ανθολογίου" για την τερματική τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επειδή συνθλίβονται μέσα στις φορτισμένες συνθήκες διδασκαλίας του αντίστοιχου προπαρασκευαστικού μαθήματος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τολμήσαμε τη σύνταξη αυτού του ερμηνευτικού βοηθήματος παίρνοντας την πρώτη ώθηση ακριβώς από την εκπαιδευτική εμπειρία. Συνοδεύει τη σκέψη μας ο συνάδελφος από την μια, αυτός που διακονεί την κλασική παιδεία, και ο μαθητής από την άλλη, που ίσως αύριο τη διακονήσει, στα σχολεία των αστικών μας κέντρων αλλά και της ορεινής Ελλάδας και -ακόμα πιο αξιαγάπητα- της νησιωτικής.
Από τα διαθέσιμα στοιχεία της σύγχρονης φιλολογικής ερμηνείας χρειάστηκε να σταχτυολογηθεί εδώ και να συγκεφαλαιωθεί ό,τι κρίθηκε διαφωτιστικό και χρήσιμο για μια όσο γίνεται άρτια ερμηνευτική προσέγγιση των κειμένων. Και ό, τι άλλο σαν πλεόνασμα προσωπικής βίωσης ή στοχασμού πάνω σ' αυτά, μπόρεσε να βρει τη θέση του στο βιβλίο, ελπίζουμε ότι δεν προσθέτει βάρος ανώφελο για καθέναν που επιθυμεί λίγο πιο άνετη γνωριμία με τους συγγραφείς και τα έργα τους. Με στόχο μια κριτικά γόνιμη κατανόησή τους, ο χρήστης κάθε φορά μπορεί ελεύθερα να επιλέγει ό,τι περισσότερο και αμεσότερα τον ενδιαφέρει. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)