Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [600] Εφαρμοσμένες επιστήμες
     [640] Οικιακή οικονομία
       [641] Τροφή και ποτά
         [641.3] Διατροφή
           [641.3] Διατροφή - Δοκίμια
            
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Η ευγονική δυστοπία
Κόκκινος, Γιώργος, 1960- , καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Θίνες 2018

Το βιβλίο αυτό περιγράφει την συνάφεια των δυο μορφών της Ευγονικής, της θετικής και της αρνητικής. Παρακολουθεί, επίσης, σε αδρές γραμμές, την πορεία διολίσθησης της διεθνούς επιστημονικής (για τα δεδομένα του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα) κοινότητας των ευγονιστών, αλλά και γενικότερα των κρατικών πολιτικών για τη δημόσια υγεία, προς βιοεξουσιαστικές πρακτικές καθολικού ελέγχου του πληθυσμού και ιατρικοποίησης της συμπεριφοράς του.

 
Η ευγονική δυστοπία
Κόκκινος, Γιώργος, 1960- , καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Θίνες 2017

Το βιβλίο αυτό περιγράφει την οργανική συνάφεια των δυο μορφών της ευγονικής, της θετικής και της αρνητικής.

Παρά φύση
Αργυρίου, Πέτρος
Etra 2014
 
Οι πολιτικές συνταγές της Συλλογικής Κουζίνας της Τετάρτης
Συλλογικό έργο
Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων 2012

Δεν είναι μόνο η αυτονόητη πολιτική πλευρά της υποθέσεως. Η αναφορά σε ζητήματα όπως η διατροφική αυτάρκεια ή η καπιταλιστική διαχείριση της τροφής.

Η τρέλα στο πιάτο μας
Ζωιόπουλος, Παντελής
Αρμός 2012

Στην εποχή μας η Επιστήμη, και κατ' επέκταση η Έρευνα, κινείται με υψηλές ταχύτητες, αλλά πολλές φορές επικρατεί σύγχυση ως προς το ποιός είναι ο σκοπός και ποιός ο στόχος, αφού το ανθρώπινο μυαλό αδυνατεί να παρακολουθήσει τις γρήγορες εξελίξεις.

 
Ψυχολογία της διατροφής
Εμμανουηλίδου, Καλλιόπη
Μεταίχμιο 2011

Η διατροφή μας αναμφισβήτητα αντανακλά τον ψυχικό μας κόσμο. Η ποσότητα και η ποιότητα της τροφής, όπως και ο τρόπος που την καταναλώνουμε, είναι αλληλένδετα με τη συναισθηματική μας κατάσταση, την προσωπικότητα, τα βιώματά μας, αλλά και με το κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο.

Αλόγιστο φαγητό
Wansink, Brian
Φυτράκης Α.Ε. 2010

Τo βιβλίο που κυριολεκτικά θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το επόμενο γεύμα σας.

 
Τρώγοντας ζώα
Safran Foer, Jonathan, 1977-
Μελάνι 2010

"Οι καθημερινές φρικαλεότητες της βιομηχανικής κτηνοτροφίας ανακαλούνται εδώ τόσο ζωντανά, και τα επιχειρήματα εναντίον εκείνων που ενορχηστρώνουν το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάζονται τόσο πειστικά, που οποιοσδήποτε, έχοντας διαβάσει το βιβλίο του Φόερ, εξακολουθήσει να καταναλώνει τα προϊόντα της βιομηχανίας, ή δεν έχει καρδιά ή δεν καταλαβαίνει από λογική ή και τα δύο".

Η πράσινη κρίση
Συλλογικό έργο
Σταμούλη Α.Ε. 2010

Όλοι μας μπορεί να βρεθούμε στο επίκεντρο μιας κρίσης, είτε αυτή λαμβάνει χώρα στην οικογένειά μας είτε στον εργασιακό μας χώρο είτε στην κοινωνία της οποίας αποτελούμε μέλη.

 
Η σόγια και το ψαρόλαδο
Ζωιόπουλος, Παντελής
Έμβρυο 2005

Κάτω από τον τίτλο "Η σόγια και το ψαρόλαδο", δύο λέξεις παρμένες από ένα δίστιχο του Νίκου Καββαδία, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη Τύπο.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)