Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [600] Εφαρμοσμένες επιστήμες
     [640] Οικιακή οικονομία
       [641] Τροφή και ποτά
         [641.692] Μαγειρική (Ψάρια)
          
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Αυθεντικές συνταγές: Ψάρια, θαλασσινά
Τσελεμεντές, Νικόλαος Κ., 1878-1958
Ελευθερία του Τύπου Α.Ε. 2019
 
Γεύσεις της θάλασσας
Φραντζολάς, Βασίλης
Εκδόσεις Πατάκη 2016

2 Διεθνή βραβεία:
- Prix Litteraire Gastronomique 2006
- Honourable Metnion for Best Fish and Seafood Cookbook in the World 2005

Τα ψάρια του τόπου μας
Τσικοντούρης, Άρης
Αρτέον Εκδοτική 2015

Η θάλασσα. Μια γυναίκα γεμάτη μυστήριο. Είναι εκείνη που περιβάλλει τον τόπο αυτόν, από παντού και για τόσους αιώνες, και που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να την αγνοήσει.

 
Τα ψάρια των λιμνών και ποταμών του τόπου μας
Τσικοντούρης, Άρης
Αρτέον Εκδοτική 2014

Το νερό. Σύμβολο αρχέγονο. Αστείρευτη πηγή ζωής, που σαν πέφτει στη γη από τον ουρανό αρχίζει το μεγάλο του ταξίδι.

Συνταγές και μικρά μυστικά για ψάρια και θαλασσινά
Κόλλιας, Τάσος, σεφ
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε. 2012

Ο Τάσος Κόλλιας, ιδιοκτήτης του περίφημου εστιατορίου "Κόλλιας" στο Παλαιό Φάληρο, αντιμετωπίζει τη μαγειρική σαν τον πρώτο έρωτα· σαν τον έρωτα που ποτέ δεν πεθαίνει, καθώς κάθε φορά, σε κάθε του πιάτο, ο μάγειρας προσπαθεί και πάλι να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του, που είναι η γεύση.

 
Κραυγή ιχθύος
Συλλογικό έργο
Εκδόσεις Πατάκη 2011

Σκοπός του βιβλίου είναι να γνωρίσει ο αναγνώστης τα ψάρια καλύτερα, με την ελπίδα ότι θα τα αγαπήσει και θα ευαισθητοποιηθεί περισσότερο για θέματα που αφορούν στη διατήρηση των πληθυσμών τους στα υδάτινα οικοσυστήματα.

Ούζου εγκώμιον
Πανάγος, Στρατής Π.
Αιολίδα 2011

[...] Όταν το ούζο έρθει σε επαφή με τον πάγο ή το βάλουμε στο ψυγείο, τα αιθέρια έλαια της ανηθόλης (ο γλυκάνισσος που λέγαμε) ψύχονται και δημιουργούν κρυστάλλους, οι οποίοι μας προκαλούν ξυνίλες, καούρες και πονοκέφαλο και αδικούμε και τους μεζέδες γιατί νομίζουμε ότι τα προκαλούν αυτοί.

 
A Tribute to Ouzo
Πανάγος, Στρατής Π.
Αιολίδα 2011

[...] When ouzo comes into contact with ice or when we place it in the refrigerator, the essential oils of anethole (anise as we talked about before) freeze and form crystals which give us gastric acid, heartburn and headache and then we blame the meze because we think it is their fault.

Uzoya methiyeler
Πανάγος, Στρατής Π.
Αιολίδα 2011

[...] Uzo buzla temasa geldiginde veya buzdolabύna koydugumuzda, anitol (bildigimiz anason) ucucu yaglayi donar ve kristaller yaratir ve bu kristaller bizde eksime, yanma, bas agrisina yol acar ve mezelere de haksizlik ederiz, cunku bunlarin yarattigini saniriz.

 
Όλα στη λαδόκολλα
Ψυχούλη, Ελένη
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε. 2011

Η πάλαι ποτέ λαδόκολλα, και νυν χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο, είναι ευκολία και εγγυημένη νοστιμιά. Με τη βοήθεια του προστατεύονται οι χυμοί του ψητού και αναδεικνύονται τα αρώματα του.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)