Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [900] Ιστορία. Γεωγραφία
     [930] Αρχαιολογία. Αρχαιότητα. Ελληνική ιστορία
       [930.1] Αρχαιολογία
         [930.102 8] Ανασκαφές (Αρχαιολογία)
          
  [930.102 82] Ανακαλύψεις (Αρχαιολογία) (2)
            
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Η γεωγραφία της Ιλιάδας
Schliemann, Heinrich, 1822-1890
Ενύπνιο 2020

Όπως καταγράφει ο Τζόνομπλ Γουίλφορντ στους New York Times, με εξαίρεση ίσως τον Σλήμαν, που η "εκστρατεία" του στην Τροία ήταν μια περιπέτεια, η ανασκαφή της αρχαίας πόλης ήταν πάντα ο εφιάλτης των αρχαιολόγων.

 
Η Νεμέα και εγώ
Μίλλερ, Στέφανος Γ.
Καπόν 2020

Ο Στέφανος Μίλλερ μάς παρουσιάζει τις σημαντικότερες αρχαιολογικές του ανακαλύψεις στη Νεμέα, μια προσωπική αυτοβιογραφία, μια κοινωνική ιστορία με πολλά τοπικά ανέκδοτα περιστατικά, μια περιγραφή της δημιουργίας ενός περιφραγμένου αρχαιολογικού πάρκου 180 περίπου στρεμμάτων, που πλαισιώνεται από κυπαρίσσια, την ανέγερση ενός αρχαιολογικού μουσείου και την ανακάλυψη χιλιάδων αρχαίων τέχνεργων που στεγάζονται σ’ αυτό, την αναβίωση των Νεμέων Αγώνων (www.

Η πανεπιστημιακή ανασκαφή του Δίου
Πινγιάτογλου, Σεμέλη
University Studio Press 2019
 
Λισός: Η αρχιτεκτονική του Ασκληπιείου
Κανελλόπουλος, Χρύσανθος
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή 2019

Εξήντα χρόνια μετά την ανασκαφή του Ασκληπιείου στη Λισό από το Νικόλαο Πλάτωνα, το ερευνητικό έργο υπό την αιγίδα του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ ανέλαβε την συστηματική καταγραφή των αρχιτεκτονικών στοιχείων του ιερού.

Ακρωτήρι Θήρας: Η αρχιτεκτονική της δυτικής οικίας
Παλυβού, Κλαίρη
Μέλισσα 2019

Η μελέτη της αρχιτεκτονικής αρχίζει από το στάδιο της ανασκαφής. Η παρατήρηση και η ορθή καταγραφή όλων των στοιχείων που αποκαλύπτονται κατά την αφαιρετική διαδικασία της ανασκαφής είναι το πολύτιμο πρωτογενές υλικό στο οποίο θα βασίζονται όλες οι μελλοντικές αναφορές και οι ερμηνευτικές απόπειρες· είναι πληροφορίες που περιέχονται στα στρώματα καταστροφής που απομακρύνονται, εφήμερα ίχνη ή ευαίσθητα αποτυπώματα που καταστρέφονται, στοιχεία που θα αλλοιωθούν ή θα αποκρυφθούν από τις στερεωτικές επεμβάσεις ή ακόμη και ο ίδιος ο όγκος των επιχώσεων, που αφαιρείται στην πορεία της ανασκαφής.

 
Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός
Βασιλικού, Δώρα
Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία 2019
Βεργίνα η νεκρόπολη των Αιγών
Συλλογικό έργο
University Studio Press 2019

Το βιβλίο παρουσιάζει την ομάδα των υπόγειων κτιστών τάφων με το χαρακτηριστικό όνομα "Heuzey" που βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές του νεκροταφείου της αρχαίας πόλης των Αιγών στη Βεργίνα, πολύ κοντά στους τάφους του αγροκτήματος "Μπέλλα" και το σύγχρονο χωριό Παλατίτσια.

 
Οι άνθρωποι του Δεσποτικού

Μέλισσα 2019

Η έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη "Οι άνθρωποι του Δεσποτικού" θα φιλοξενηθεί στο Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ανασκαφή
Θέμελης, Πέτρος Γ.
Εκδόσεις Παπαζήση 2018

Προχώρησα στη συγγραφή ενός σύντομου, εύληπτου εγχειριδίου ανασκαφικής τεχνικής για να υπογραμμίσω την ανάγκη επικράτησης και στη χώρα μας ενός ενιαίου συστήματος τεκμηρίωσης των ανασκαφικών δεδομένων, ενός ομοιόμορφου τρόπου τήρησης ημερολογιακών σημειώσεων από όλους τους ανασκαφείς στην Ελλάδα, εύκολου στη χρήση, αποτελεσματικού και δεκτικού μηχανογράφησης.

 
Η ερυθρόμορφη κεραμική από την Αγορά της Πέλλας
Ακαμάτης, Νικόλαος
Ζήτη 2018

Θέμα της μελέτης αυτής αποτελεί η παρουσίαση της ερυθρόμορφης κεραμικής από την περιοχή της Αγοράς της Πέλλας, που περιλαμβάνει τα ευρήματα του ίδιου του συγκροτήματος της Αγοράς, των μικρών οικοδομικών τετραγώνων Ι/2, Ι/4, Ι/6 και Ι/7 στα νότιά της που πιθανότατα ανήκουν σ' αυτήν, καθώς και των δρόμων ανάμεσα στην Αγορά και στα παραπάνω οικοδομικά τετράγωνα.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)