Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [600] Εφαρμοσμένες επιστήμες
     [640] Οικιακή οικονομία
       [641] Τροφή και ποτά
         [641.013] Γαστρονομία
          
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Γαστρονομία
Ασλανίδης, Άρης
Καρακώτσογλου 2020

Τι ονόμαζε ο Όμηρος "χρυσό υγρό"; Πότε εφευρέθηκε το ψωμί σε φέτες; Από ποια περιοχή της Ιταλίας προέρχεται η πανακότα;

 
Γαστρονομία και έρωτας
Καπογιαννόπουλος, Στάθης Α.
Δίαυλος 2019

Δύο ενστικτώδεις επιθυμίες -συχνά και πάθη καταστροφικά- που αφορούν την αυτοσυντήρηση και την αναπαραγωγή, άρα την επιβίωση και τη συνέχιση της ζωής.

Στο εστιατόριο
Ribbat, Christoph
Βιβλιοπωλείον της Εστίας 2019

Η ιστορία του ευρωπαϊκού εστιατορίου αρχίζει την εποχή που κάποιοι παύουν να πεινούν· ή προσποιούνται πως έχουν πάψει να πεινούν.

 
Γαστρονομικές κοινότητες, γαστρονομικοί προορισμοί
Πίττας, Γιώργος, 1954-
Κοιλάδα Λευκών Α.Ε. 2018

Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσεται μια ιδέα-πρόταση για την αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου κάθε τόπου και ο τρόπος υλοποίησής της.

The Frozen Banker Project: Μια σουρεαλιστική προσέγγιση στη γαστρονομία
Μαργετίδη, Αγάπη
Εκδόσεις Παπαδόπουλος 2017

Ένα βιβλίο που γράφτηκε σχεδόν κατά τύχη από ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος που βρέθηκε άθελά του "στην κατάψυξη".

 
Η μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη, τεχνική
This, Hervé
Πόλις 2016

H "Μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη, τεχνική". Nά ένας ενδιαφέρων τίτλος για ένα βιβλίο μαγειρικής που έχει γραφτεί από δύο αναμφισβήτητα κορυφαίους σταρ παγκοσμίως, στον τομέα της μαγειρικής: τον Πιερ Γκανιαίρ και τον Ερβέ Τις.

Και διηγώντας τα... να τρως
Στοΐλη, Μελίσσα
Κίχλη 2015

Αρχαίοι θεοί που κοιτάνε πάνω από τις μαρμίτες των θνητών, άγιοι που λιγουρεύονται πίτες και λουκουμάδες, ρεμπέτες και ασίκηδες που τραγουδούν τα πάθη του έρωτα ενώ ταυτόχρονα ορέγονται μεζεδάκια, ζητιάνοι και σουλτάνοι, βασιλιάδες και επαναστάτες, αλλά και οδηγοί μαγειρικής, παροιμίες και τελετουργίες, λαϊκά ποιήματα και λογίων μυθιστορήματα ξεπετάγονται από κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά και διηγούνται γοητευτικές ιστορίες παρασύροντάς μας σε μια πολύχρωμη γιορτή των αισθήσεων.

 
Γαστρονομία και προϊόντα
Μάλλιαρης, Γιώργος
Ενάλιος 2015

Το βιβλίο παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο τη δυναμική της ελληνικής γεωργίας και υπαίθρου και επικεντρώνεται στην παρουσίαση της μακρόχρονης παράδοσης του τόπου, της υπεροχής των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σχέση μεταξύ τους.

Η γεύση της μνήμης
Αρούχ, Αλβέρτος, 1950-2014
Ίκαρος 2014

Γεννήθηκα σε μια μονοκατοικία της οδού Ρόδου, κοντά στην Αχαρνών, λίγο πιο πάνω από τις γραμμές του τρένου, στις αρχές του μήνα Μάρτη.

 
Πρόταση ολοκληρωμένης σύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας
Καλπίδης, Χαρίλαος
CaptainBook.gr 2014

Ένας σημαντικός αριθμός μελετών και εκθέσεων σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί μία νέα τάση στον παγκόσμιο τουρισμό.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)