Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [900] Ιστορία. Γεωγραφία
     [940] Ευρώπη - Ιστορία
       [945] Ιταλία - Ιστορία
         [945.31] Βενετία - Ιστορία
          
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Βενετία: Μια συνάντηση που στέριωσε απρόβλεπτα
Μηλιός, Γιάννης
Αλεξάνδρεια 2020

Πότε ξεκίνησε ο καπιταλισμός; Σε αυτό το απλό ερώτημα έχει δοθεί μια ευρύτατη γκάμα αντιφατικών μεταξύ τους απαντήσεων από οικονομολόγους, ιστορικούς και κοινωνικούς επιστήμονες.

 
Γαληνοτάτη
Χίντζογλου - Αμασλίδου, Δέσποινα
Μέθεξις 2019

Μέσα στον ιστορικό αναβρασμό, με τους ατέλειωτους πολέμους και τα καμώματα της Παπικής έδρας, αλλά και τις τεράστιες εξελίξεις στη δομή της κοινωνίας, την τεχνολογία, το εμπόριο, τη ναυσιπλοΐα, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία και τις άλλες τέχνες, υπάρχει η Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας που ζει, μεγαλουργεί και ύστερα μαραζώνει και υποτάσσεται στον Ναπολέοντα, χωρίς την παραμικρή αντίσταση.

My Vinece
Αθανασιάδου, Βαρβάρα Ρίτα
Καλλιγράφος 2015

"... I liked the way the city had attracted my attention. But, in order to discover it, I asked it to stop hiding behind its masks.

 
Η Βενετία μου
Αθανασιάδου, Βαρβάρα Ρίτα
Καλλιγράφος 2014

Περιήγηση στον χρόνο, τον µύθο, την ιστορία, τη µαγεία της τέχνης και της ζωής επιχειρεί η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου µέσα από τη διεισδυτική µατιά της έµπειρης ταξιδιώτισσας.

Η ταυτότητα της ελληνικής κοινότητας της Βενετίας στην αρχιτεκτονική και την πολεοδομία (14ος-16ος αιώνας)
Ιωαννίδου, Νικολία
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 2011

H Βενετία, η πόλη που "από την ουτοπία έγινε πραγματικότητα", κατάφερε μέσα από την επιδίωξη για την επιβεβαίωση, αφενός της θρησκευτικής της πίστης, αφετέρου της αστικής της ταυτότητας, να διαμορφωθεί σε ένα ανεπανάληπτο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σύνολο, το οποίο έμεινε σχεδόν αμετάβλητο από τον 15ο μέχρι τον 18ο αιώνα.

 
Βενετία
Τσιάγκα, Κωνσταντίνα
Η Καθημερινή 2011

Αν για τον Βησσαρίωνα η Βενετία ήταν σχεδόν μια άλλη Κωνσταντινούπολη κι αν αργότερα για τον Άλδο Μανούτιο και τον Μάρκο Μουσούρο στη Γαληνότατη είχε ξαναγεννηθεί η άλλη Αθήνα (alterae Athenae), για τους Έλληνες πρόσφυγες μετά την Άλωση, στις νησίδες της βενετικής λιμνοθάλασσας, η τεναγήτις πολιτεία είχε ταυτιστεί με μιαν άλλη πατρίδα.

Τσιταντίνοι, οι Snob της βενετικής περιφέρειας
Γιαννόπουλος, Γιάννης
Εκδόσεις Παπαζήση 2011

Στη Βενετία η κοινωνία χωρίστηκε (η τομή το 1297) σε τρεις θεσμοθετημένες τάξεις, σε ευγενείς, τσιταντίνους και λαό.

 
Κοινωνία, πολιτισμός και διακυβέρνηση στο Βενετικό κράτος της θάλασσας
Μπίρταχας, Στάθης
Βάνιας 2011

Φιλοδοξία του βιβλίου είναι να αποτελέσει επίτομη και συνάμα περιεκτική επισκόπηση της κοινωνίας και του πολιτισμού που παρήχθησαν κατά την αυγή των νεότερων χρόνων σε μια ιδιάζουσα ζώνη του βενετικού αποικιακού Κράτους της Θάλασσας στην ανατολική Μεσόγειο, σ' εκείνον της Κύπρου· μιας ηπείρου σε μικρογραφία, όπου η Ανατολή και η Δύση απαντώνται και συγκρούονται εδώ και χιλιάδες χρόνια? ενός εμπορείου του αλατιού, της ζάχαρης, του κρασιού, των δημητριακών, του ελαιόλαδου, του μελιού, του βαμβακιού, του κανναβιού, της ζαφοράς, των κοραλλιών, των αμπελοπουλιών, της ξυλείας για τη ναυπηγική, της πορσελάνης, των αρωμάτων, των πολυτελών υφασμάτων -των καμιλό, των samiti και των camacadi- και των εξωτικών αγαθών της άπω Ανατολής· ενός χωνευτηρίου των εθνοτικών και πολιτισμικών συνυπάρξεων και αλληλεπιδράσεων -με πιο αδιάσειστα τεκμήρια τα έργα της "κυπροαναγεννησιακής" ζωγραφικής, τα αριστουργήματα της ιταλικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής, τα πετραρχίζοντα ερωτικά ποιήματα, την αξιόλογη ιστοριογραφική παραγωγή στην ιταλική γλώσσα ή ακόμη και την πρόσληψη των ιδεών της Μεταρρύθμισης-, αλλά και του φεουδαρχισμού, της δουλοπαροικίας, των έντονων κοινωνικών αντιθέσεων, των επαναστατικών δράσεων και των συνωμοτικών κινήσεων.

Η Βενετία των Ελλήνων
Καραθανάσης, Αθανάσιος Ε.
Κυριακίδη Αφοί 2010
 
Ο Λέων εναντίον της ημισελήνου
Πέρρα, Φωτεινή Β.
Εκδόσεις Παπαζήση 2009

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η πρώτη μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Βενετίας και Οθωμανικής αυτοκρατορίας δέκα χρόνια μετά την Άλωση και την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας (1453) σηματοδοτώντας το ξεκίνημα ενός ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο δυνάμεις που επρόκειτο να διαρκέσει ως το 18ο αιώνα.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)