Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [300] Κοινωνικές επιστήμες
     [360] Κοινωνικά προβλήματα και υπηρεσίες
       [364] Εγκληματολογία
         [364.132 3] Πολιτική διαφθορά
          
 
 
Η διαφθορά
Πρόντζας, Δημήτρης Ε.
Εκδόσεις Παπαζήση 2017

Τι σημαίνει διαφθορά; Πώς ηχεί το άκουσμα της στους ανθρώπινους πολιτισμούς; Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενα προσδιορίσιμη έννοια, για ένα πολύπλοκο φαινόμενο ή για μια επιστήμη;

 
Λόγος και πρακτικές αντι-διαφθοράς
Πρόντζας, Δημήτρης Ε.
Εκδόσεις Παπαζήση 2014

Το βιβλίο διαπραγματεύεται τα ζητήματα προσέγγισης και αντιμετώπισης του φαινομένου της διαφθοράς στο επίπεδο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αποκωδικοποίησης του ευρωπαϊκού λόγου και της ευρωπαϊκής πρακτικής περί αντι-διαφθοράς, ενώ παράλληλα μέσα από την εκδίπλωση της προβληματοθεσίας περί φύσεως, πολυσυνθετότητας και επιπτώσεων του φαινομένου της διαφθοράς, αποτυπώνεται και ο καταγραφόμενος λόγος περί αντι-διαφθοράς σημαντικών διεθνών οργανισμών.

Διαφθορά και κοινωνία
Πρόντζας, Δημήτρης Ε.
Εκδόσεις Παπαζήση 2013

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια συνολικής ερμηνευτικής και κανονιστικής προσέγγισης του φαινομένου της διαφθοράς ως κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού γεγονότος τόσο σε εθνικό όσο και πλανητικό επίπεδο.

 
Διαφθορά, δωροδοκία και ποινική αντιμετώπιση
Γιαννακέλος, Ιωάννης Ε.
Αιολίδα 2013

Το φαινόμενο της διαφθοράς έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις στις μέρες μας. Το κόστος της, εκτός από οικονομικό, είναι και κοινωνικό, μιας και η διαφθορά υποσκάπτει τη δημοκρατία, επιβραδύνει την ανάπτυξη, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, αποσαρθρώνει τις κοινωνικές δομές και συχνά ανοίγει το δρόμο στο οργανωμένο έγκλημα.

Η φάμπρικα της απελπισίας
Πάρρος
Ιδιωτική Έκδοση 2012

Βιογραφία, 32 ετών δικαστικής και γραφειοκρατικής οδύσσειας για να ελευθερώσω ένα ακίνητο που αγόρασα με εισαχθέν συνάλλαγμα για να ιδρύσω μία πιλοτική μονάδα.

 
Διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς
Συλλογικό έργο
Σάκκουλας Αντ. Ν. 2012

Ο παρών τόμος, και οι εισηγήσεις που περιέχονται σε αυτόν, είναι ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία κοινής πολυεπίπεδης προσέγγισης του φαινομένου της διαφθοράς και κοινής πορείας πλεύσης μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και των ανεξάρτητων θεσμών που είναι ορισμένοι ως θεματοφύλακες της διαφάνειας και της δημοκρατίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα τα κρούσματα διαφθοράς στη χώρα μας και να ενισχυθεί η πρόοδος και η ευημερία των πολιτών μέσα σε ένα κράτος δικαίου και ισονομίας.

Διακυβέρνηση και διαφθορά
Συλλογικό έργο
Εκδόσεις Παπαζήση 2011

Σε επίπεδο χώρας, η διακυβέρνηση αναφέρεται γενικά στον τρόπο (κανόνες, διαδικασίες και συμπεριφορές) με τον οποίο ασκείται η εξουσία στη διαχείριση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων της.

 
Από την κλεπτοκρατία στην χρεοκοπία
Λυγερός, Σταύρος
Εκδόσεις Πατάκη 2011

Η κρίση χρέους, σηµατοδοτεί την κατάρρευση ενός µοντέλου πλασµατικής ανάπτυξης, το οποίο, όπως εξελίχθηκε, είχε ως χαρακτηριστικά του την κλεπτοκρατία, τη σπατάλη, τον ανορθολογισµό, τον παρασιτισµό, την αυθαιρεσία και την ατιµωρησία.

Από την κλεπτοκρατία στην χρεοκοπία
Λυγερός, Σταύρος
Εκδόσεις Πατάκη 2011

Η κρίση χρέους, σηµατοδοτεί την κατάρρευση ενός µοντέλου πλασµατικής ανάπτυξης, το οποίο, όπως εξελίχθηκε, είχε ως χαρακτηριστικά του την κλεπτοκρατία, τη σπατάλη, τον ανορθολογισµό, τον παρασιτισµό, την αυθαιρεσία και την ατιµωρησία.

 
Αντιλήψεις για τη διαφθορά από παράγοντες του δημοσίου και ιδιωτικού χώρου

Σάκκουλας Αντ. Ν. 2010
Μικρός οδηγός της πολιτικής διαφθοράς
De Tours, Brice
Κέδρος 2010

Υπάρχουν κανόνες καλής συμπεριφοράς και στη μίζα;

Για κάθε μαθητευόμενο διεφθαρμένο πολιτικό, έτοιμο να αγωνιστεί για την ανάπτυξη του τόπου και του τραπεζικού του λογαριασμού, για κάθε απογοητευμένο πολίτη που το μόνο που βλέπει να αλλάζει στην πολιτική ζωή είναι ο κατάλογος των σκανδάλων, ο Brice de Tours γνωρίζει όλα τα μυστικά και παρουσιάζει όλες τις συνταγές της πολιτικής διαφθοράς.

 
Περί κειμένων και κριτικής (2004-2009)
Ηλιόπουλος, Δημήτρης Αλ.
Ιδιωτική Έκδοση 2010
Το δίκτυο: Φάκελος Siemens
Τέλλογλου, Τάσος
Σκάι 2009

Όλη η αλήθεια για τη μεγαλύτερη υπόθεση εταιρικής διαφθοράς στην Ευρώπη.

Ο Σκάι συνεχίζοντας την εκδοτική του δραστηριότητα παρουσιάζει το βιβλίο του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου για την υπόθεση Siemens.

 
Η διαφθορά της εξουσίας
Σιμόπουλος, Κυριάκος
Στάχυ 2003

[...] Η διαφθορά δεν αποτελεί περιστασιακό φαινόμενο, δεν αφορά μερικά άτομα διαβρωμένα, δεν πρόκειται για τυχαίες και απροσδόκητες ρωγμές που θα κλείσουν, για μια ιάσιμη λοίμωξη.

Διαφθορά
Lascoumbes, Pierre
Εκδόσεις Καστανιώτη 2003

Η διαφθορά είναι μία εν δυνάμει απειλή για όλα τα πολιτικά καθεστώτα. Αποτελεί όμως μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τις δυτικές δημοκρατίες, οι οποίες, ήδη από τον 18ο αιώνα, προβληματίζονταν ιδιαίτερα για την ύπαρξή της.

 

               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)