Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [600] Εφαρμοσμένες επιστήμες
     [640] Οικιακή οικονομία
       [641] Τροφή και ποτά
         [641.5] Μαγειρική
           [641.509] Μαγειρική - Ιστορία
            
 
 
Οι συνταγές της... πείνας
Νικολαΐδου, Ελένη
ΚΨΜ 2018

Μια ιστορική αποτύπωση της καθημερινότητας στην Αθήνα της κατοχής

Αθήνα. 1941.
Οι πρώτες μέρες της Κατοχής ξεκινούν! Πρωτόγνωρες εικόνες και στιγμιότυπα κάνουν την εμφάνισή τους για τους Αθηναίους.

 
Στα μαγειρεία των αρχαίων
Θερμού, Μαρία
Ολκός 2017

Αν η Ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους αυτό το βιβλίο ακολουθεί την οδό της απόλαυσης και μόνον. Γιατί ο σκοπός του είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις ζωντανεύοντας εικόνες και ανακαλώντας γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και ήχους που διασχίζουν χιλιετίες.

Gastronomicon
Ηλιόπουλος, Γιώργος Ζ.
Έναστρον 2017

Τι περιλάμβανε η διατροφή στην αρχαιότητα; Τι έτρωγαν, πώς και γιατί το διάλεγαν; Ήταν τυχαίες οι διατροφικές επιλογές ή μήπως αποτελούσαν μέρος τόσο της κουλτούρας και του πολιτισμού όσο και της ιατρικής;

 
Βυζαντίου γεύσεις
Dalby, Andrew
Εκδόσεις Πατάκη 2015

Για αιώνες ολόκληρους ο γαστριμαργικός πλούτος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν ξακουστός σε Ανατολή και Δύση, πολύ λίγες πληροφορίες όμως φαίνεται να σώθηκαν ως τις μέρες μας.

Flavours & Delights
Συλλογικό έργο
Αρμός 2013

Ένα μοναδικό, εικονογραφημένο βιβλίο γαστρονομίας όπου η κουζίνα και οι συνταγές υποτάσσονται ευχάριστα στην ιστορία τους, όπου οι μάγειροι και οι δημιουργίες τους ταξινομούνται εύληπτα σε μικρά κεφάλαια με θέματα όπως οι αρχαίες και βυζαντινές νοστιμιές, τα αφροδισιακά, τα άνθη στη μαγειρική, τα "πολεμικά" όσπρια, το βοτάνι της Μακεδονίας, τα γεμιστά πουλερικά, τα φαγητά των αγίων, η φασολάδα και τα στρείδια των αγγέλων, τα γλυκά και η σαλάτα του αυτοκράτορα.

 
Γαστρονομικόν
Ηλιόπουλος, Γιώργος Ζ.
Έναστρον 2012

Οι συνταγές της... πείνας
Νικολαΐδου, Ελένη
Οξυγόνο 2011

Η ανεργία στις μέρες μας έχει απογειωθεί. Οι μισθοί ψαλιδίζονται μήνα με το μήνα ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια γιγαντώνεται.

 
Ιστορία της γεύσης
Συλλογικό έργο
Polaris 2009

Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί τις ανακαλύψεις της νέας γενιάς ιστορικών της γεύσης σε όλο τον κόσμο, για να περιγράψει την θρασύτατα ρομαντική γοητεία του θέματος του: τα μαγειρικά επιτεύγματα διαφορετικών πολιτισμών, παλαιών και σύγχρονων, και τις απολαύσεις του φαγητού.

Αι της γαστρός ηδοναί
Αττιτή, Φωτεινή - Χλόη
Εκάτη 2006

...Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η τροφή είναι είδος... θεραπείας. Αν μελετήσει κανείς τα είδη τροφής, τον τρόπο παρασκευής και κατανάλωσης, το συνταίριασμα των υλικών και το πάντρεμα των γεύσεων, πράγματι άγγιζαν το τέλειο της Μεσογειακής δίαιτας, που μετά από χιλιετηρίδες κατέληξαν όλοι οι ειδικοί -διαιτολόγοι, γιατροί κ.

 
Βρώματα και μαγειρείες
Βοσνίδης, Πάνος
Υπουργείο Πολιτισμού. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 2006

Βρώματα και μαγειρείες των Βυζαντινών το θέμα μας. Η αναζήτηση, ωστόσο, των βυζαντινών γεύσεων αποδεικνύεται περισσότερο δύσκολη από όσο ίσως μπορεί να φανταστεί κανείς.

Χρυσές συνταγές ενός αιώνα
Τσελεμεντές, Νικόλαος Κ., 1878-1958
Μανιατέας, Ηλίας 2005
 
Μαγειρεύοντας για βασιλιάδες
Kelly, Ian
Ενάλιος 2005

Μια γευστικότατη περιήγηση στις Βασιλικές κουζίνες της Ευρώπης του 18ου αιώνα, γεμάτη υπέροχες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς.

Πρόσκληση σε γεύμα
Σταμπόγλη, Ελένη
Καλειδοσκόπιο 2002

Θα κάνουμε ένα ταξίδι μέσα στις γεύσεις. Θα ανακαλύψουμε μικρές ιστορίες κρυμμένες σε φαγητά. Θα διασχίσουμε πολλές χώρες, πολλές εποχές.

 
Σειρήνεια δείπνα
Dalby, Andrew
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2001

Η ιστορία των τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα καθώς και η αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής κουζίνας, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας, περιγράφονται στα Σειρήνια Δείπνα του βρετανού ιστορικού Andrew Dalby.

Η μαγειρική της αρχαιότητας
Dalby, Andrew
Παπαδήμας Δημ. Ν. 2001
 

               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)