Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [600] Εφαρμοσμένες επιστήμες
     [630] Γεωργία και συναφείς τεχνολογίες
       [630] Γεωργία
         [635] Κηπευτική
          
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Βυζαντινή κηποτεχνία
Γεωργιάδης, Νικόλαος Θ.
Bookstars - Γιωγγαράς 2019

Η παρούσα μελέτη εξετάζει τόσο την εξέλιξη όσο και τις επιρροές αλλά και τις επιδράσεις της βυζαντινής κηποτεχνίας· στα κεφάλαιά της αναλύονται η κηποτεχνική παράδοση της αρχαιότητας (ανατολική, ελληνική και ρωμαϊκή), οι πτυχές της βυζαντινής κηποτεχνίας και πληροφορίες για δυτικούς κήπους (αναγεννησιακούς και μπαρόκ, ιταλικούς, ιβηρικούς, γαλλικούς και αγγλικούς) αλλά και διερευνώνται οι επιδράσεις των βυζαντινών κήπων σε αυτούς.

 
Αρωματικά φυτά με λαχανοκομική χρήση
Πετρόπουλος, Σπύρος
Έμβρυο 2018

Το βιβλίο αυτό καλύπτει τις βασικές αρχές καλλιέργειας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αρωματικών φυτών τα οποία έχουν παράλληλα και λαχανοκομική χρήση.

Αρτυματικά και αρωματικά λαχανικά
Μπλέτσος, Φώτιος A.
Ζήτη 2018

Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται πρακτικές καλλιέργειας, παραγωγής και χρήσης των κυριότερων αρτυματικών και αρωματικών λαχανικών που χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά στην ελληνική κουζίνα (άνηθος, δυόσμος, εστραγκόν, κάρδαμο, κρίταμος, κύμινο, μαϊντανός, μάραθος, σέλινο, σκόρδο, στέβια, σχοινόπρασο, σχοινόσκορδο και τριγωνέλλα).

 
Η λαχανοκομία στον 21ο αιώνα
Μπλέτσος, Φώτιος A.
Έμβρυο 2017

Η εξέλιξη της επιστήμης της υγιεινής διατροφής συστήνει κατανάλωση πολλών λαχανικών και φρούτων, τα οποία εφοδιάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, λίγες θερμίδες και αντιοξειδοτικές ουσίες οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής.

Γενική λαχανοκομία
Σάββας, Δημήτριος
Πεδίο 2016

Στο βιβλίο "Γενική Λαχανοκοµία" επιχειρείται µια όσο το δυνατόν πιο πλήρης και επικαιροποιηµένη καταγραφή της υπάρχουσας γενικής γνώσης στον κλάδο της γεωπονικής επιστήµης που ασχολείται µε την παραγωγή και τη µετασυλλεκτική αξιοποίηση ποωδών φυτών για νωπή κατανάλωση - των γνωστών σε όλους µας λαχανικών ή κηπευτικών.

 
Αρωματικά φυτά με λαχανοκομική χρήση
Πετρόπουλος, Σπύρος
Έμβρυο 2016

Το βιβλίο αυτό καλύπτει τις βασικές αρχές καλλιέργειας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αρωματικών φυτών τα οποία έχουν παράλληλα και λαχανοκομική χρήση.

Σποροπαραγωγή κηπευτικών
Passam, Harold
Έμβρυο 2015

Στην Ελλάδα το μεγάλο εύρος των κλιματικών, και εδαφολογικών συνθηκών λόγω έντονου ανάγλυφου, παρέχει τη δυνατότητα σε όλα τα είδη κηπευτικών που παράγονται για νωπή κατανάλωση, να καλλιεργηθούν επίσης για σπόρο, περιλαμβάνοντας είδη ψυχρής εποχής έως και υποτροπικά είδη, ενώ σε πολλά ετήσια είδη είναι δυνατόν να γίνει καλλιέργεια πάνω από μια φορά το χρόνο.

 
Η τεχνική της καλλιέργειας των υπαίθριων κηπευτικών
Ολύμπιος, Χρίστος Μ.
Σταμούλη Α.Ε. 2015

Το βιβλίο αυτό καλύπτει την τεχνική της καλλιέργειας 76 διαφορετικών κηπευτικών ειδών, που καλλιεργούνται σε μικρές ή μεγάλες εκτάσεις σήμερα στην Ελλάδα ή θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν μελλοντικά, καθότι οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στη χώρα μας θεωρούνται κατάλληλες για τις καλλιέργειες αυτές.

Καλλιεργώ λαχανικά
Ψύχαλου, Μαριάννα
Ψύχαλος 2013

Αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός λαχανόκηπου, πάρτε πρώτα μια ανάσα, καθίστε στον καναπέ και διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ακριβώς τους στόχους σας.

 
Σποροπαραγωγή κηπευτικών
Passam, Harold
Έμβρυο 2013

Στην Ελλάδα το μεγάλο εύρος των κλιματικών, και εδαφολογικών συνθηκών λόγω έντονου ανάγλυφου, παρέχει τη δυνατότητα σε όλα τα είδη κηπευτικών που παράγονται για νωπή κατανάλωση, να καλλιεργηθούν επίσης για σπόρο, περιλαμβάνοντας είδη ψυχρής εποχής έως και υποτροπικά είδη, ενώ σε πολλά ετήσια είδη είναι δυνατόν να γίνει καλλιέργεια πάνω από μια φορά το χρόνο.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)