Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [300] Κοινωνικές επιστήμες
     [390] Λαογραφία
       [391] Ενδυμασία
         [391.09] Ενδυμασία - Ιστορία
          
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Trésors du Musée Benaki d’Athènes: Costumes et bijoux Grecs

Μουσείο Μπενάκη 2019

Η παρούσα έκδοση αποτελεί τον κατάλογο της έκθεσης, η οποία οργανώθηκε στο Musee Provencal du costume et du bijou (Grasse), από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, με θέμα την ελληνική φορεσιά και το ελληνικό κόσμημα του δέκατου όγδοου και δέκατου ένατου αιώνα.

 
Τέχνη του λόγου και ένδυμα
Βαρβούνης, Μανόλης Γ.
Σταμούλης Αντ. 2019

Δύο κείμενα σχετικά με την τέχνη του λόγου και άλλα τρία σχετικά με την παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία και τα ιερατικά άμφια δημοσιεύονται στον τόμο αυτό.

Η αμφίεση
Κούρια, Αφροδίτη
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης 2018

Το βιβλίο συγκεντρώνει πορτρέτα της περιόδου 1860-1940, από οικογενειακά κυρίως αρχεία, τα οποία έχουν τραβηχτεί σε φωτογραφικό στούντιο.

 
Η σουφλιώτικη φορεσιά
Μαχά - Μπιζούμη, Νάντια
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς 2010

Η ενδυματολογική συλλογή του μουσείου Μετάξης στο Σουφλί περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά εξαρτήματα, ιδιαίτερα σημαντικά για τη μελέτη και την ανασύνθεση του τοπικού ενδυματολογικού συστήματος.

Ελληνικές ενδυμασίες (17ος-19ος αιώνας)

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία 2009
 
Η Ελληνική ενδυμασία
Οικονομίδης, Νίκος
Δωδώνη 2008

[...] Το παρόν αξιοσημείωτο βιβλίο, καρπός βαθιάς γνώσης του Νίκου Οικονομίδη και τη συζύγου του Ρούλας Χατζηγεωργίου, πάνω στην ιστορία, τη χρήση και την κοινωνική σημασία των ενδύσεων ανά τους αιώνες, αφού κατασκευάζουν με άκρο σεβασμό στην παράδοση μια τεράστια ποικιλία ενδυματολογικών παραλλαγών, είναι, το βιβλίο αυτό ένας οδηγός, δάσκαλος, επιστημονικός σύμβουλος που θα μας μυήσει στο νόημα και στον χαρακτήρα στην ομορφιά και στη χρήση ακόμη και στην οικονομική και πρακτική εξέταση του μεγάλου φάσματος της παραδοσιακής φορεσιάς.

Μπλε
Pastoureau, Michel
Μελάνι 2007

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Η ερώτηση μπορεί να θυμίζει εφηβικό λεύκωμα, αλλά το κάθε χρώμα έχει πίσω του μια ιστορία που φτάνει στα βάθη του χρόνου.

 
Η ελληνική ενδυμασία
Τσιγκάκου, Φανή - Μαρία
Μουσείο Μπενάκη 2006

Οι συλλογές των ελληνικών ενδυμασιών του Μουσείου Μπενάκη, από τις πλουσιότερες και αντιπροσωπευτικές, καθώς και εκείνες του Τμήματος Χαρακτικών και Σχεδίων, εμπλουτίστηκαν εντελώς πρόσφατα με μια απρόσμενη όσο και θεαματική δωρεά: έναν μεγάλο αριθμό από σχετικές έντυπες παραστάσεις ξένων περιηγητών τις οποίες εδώ και χρόνια συγκέντρωνε, με αθόρυβη συστηματικότητα και παραδειγματικό πάθος, ο Ιωάννης Δ.

Ιστορία της ενδυμασίας
Συλλογικό έργο
Ευρωπαϊκές Τεχνολογικές Εκδόσεις 2005

Το εγχειρίδιο απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές του κλάδου μόδας/ένδυσης: Αποτελεί επίσης πολύτιμο βοήθημα στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης για εργοδηγούς ή τεχνολόγους.

 
Ιστορία της ενδυμασίας
Payne, Blance
Ίων 2004

Η "Ενδυματολογία" της Payne Blance είναι ένα κλασικό βιβλίο λόγω των πηγών πληροφόρησης στις οποίες ανατρέχει, των σημαντικών εικονογραφήσεων και του τρόπου με τον οποίο αναφέρεται σε επμέρους πληροφορίες σχετικά με τα πρόσωπα που φιλοξενεί στις σελίδες του βιβλίου σαν να πρόκειται για προσωπικούς της φίλους.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)