Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [300] Κοινωνικές επιστήμες
     [300] Κοινωνικές επιστήμες - Γενικά έργα
       [306] Κοινωνική ανθρωπολογία
         [306.4] Πολιτιστική πολιτική
           [306.44] Κοινωνιογλωσσολογία
             [306.449 5] Ελλάς - Λαϊκός πολιτισμός
              
 
 
Τα τσίπουρα στον Βόλο
Ψυχούλης, Αλέξανδρος
Νήσος 2019

Ο συγγραφέας μας ξεναγεί στην τσιπουροποσία συστήνοντάς μας τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσουμε ένα ή και περισσότερα τσιπουράκια.

 
Απ' το αλέτρι στο smartphone
Πουλής, Κωνσταντίνος Α.
Μελάνι 2019

"Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία η ζωή δεν άλλαξε τόσο δραστικά όσο τον 20ό αιώνα". Με αφορμή αυτή τη φράση ο Κωνσταντίνος Πουλής άρχισε να καταγράφει συζητήσεις με τον πατέρα του, εκπρόσωπο αυτής της γενιάς που βίωσε όσο καμία άλλη το τεράστιο εύρος των αλλαγών του περασμένου αιώνα, από τα γουρνοτσάρουχα και την μπομπότα ως το έξυπνο κινητό.

Η ελληνική λαϊκή τέχνη από το παρελθόν στο μέλλον
Καπανιάρης, Αλέξανδρος Γ.
Ιδιόμελον 2018

Η έκδοση "Η ελληνική λαϊκή τέχνη, από το παρελθόν στο μέλλον" αποτελείται από δύο εξίσου σημαντικά μέρη: α) στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται σημερινοί λαϊκοί τεχνίτες και τεχνίτριες στο χώρο εργασίας τους μαζί με ένα κατατοπιστικό κείμενο της πορείας τους αλλά και ένα βασικό εισαγωγικό κείμενο για τη λαϊκή τέχνη και τη λαϊκή του Πηλίου και β) στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες λαϊκών τεχνιτών μέσα από την φωτογραφική ματιά του Μαγνησιώτη φωτογράφου Δημήτρη Λέτσιου από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

 
Λαϊκή τέχνη: Νέα ευρήματα, νέες ερμηνείες

Μουσείο Μπενάκη 2015

Η έκδοση περιλαμβάνει τα πρακτικά του Συνεδρίου Λαϊκή Τέχνη: Νέα Ευρήματα - Νέες Ερμηνείες, που διοργανώθηκε το 2006 από το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τους σημαντικότερους ελληνικούς μουσειακούς και ερευνητικούς φορείς που ειδικεύονται στη μελέτη και την ανάδειξη της νεοελληνικής κληρονομιάς.

Οι δρόμοι του καφέ: Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας

Αστερόπη 2013

Το φωτογραφικό λεύκωμα, "Οι δρόμοι του καφέ - Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας", αποτελεί την περιήγηση του ερασιτέχνη φωτογράφου Μίλτου Κουρμπόγλου στον κόσμο της νεοελληνικής παράδοσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα καφενεία, τα βασικά αυτά κύτταρα του κοινωνικού ιστού της νεότερης Ελλάδας.

 
Εργαλεία της παράδοσης
Γιαννοπούλου, Μιμίκα
Καπόν 2013

Το βιβλίο "Εργαλεία της παράδοσης" είναι καρπός της αγάπης του Παύλου Κοντέλλη για την αγροτική ζωή και της ενασχόλησής του με τα γεωργικά μηχανήματα.

Τα καφενεία της Ελλάδας
Πίττας, Γιώργος, 1954-
Κοιλάδα Λευκών Α.Ε. 2013

Η γνωριμία μου με τα καφενεία ξεκίνησε μ' έναν ασυναίσθητο και χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια τρόπο.

 
The Greek Chest
Ματσέλη, Βιργινία
Καπόν 2011

The chest was, for hundreds of years, the sole piece of storage furniture in the Greek house. In it were kept the family's most precious possessions, clothing, linen, jewellery, embroideries, tools, weapons, money, even foodstuffs and drinks.

Ελληνική λαογραφία
Μερακλής, Μιχάλης Γ., 1932-
Καρδαμίτσα 2011
 
Η Κυπριακή Εθνογραφική Συλλογή του Μουσείου Μπενάκη
Ριζοπούλου - Ηγουμενίδου, Ευφροσύνη
Μουσείο Μπενάκη 2011

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη δημοσίευση των 116 αντικειμένων που απαρτίζουν την κυπριακή ενότητα της πλούσιας εθνογραφικής συλλογής του Μουσείου Μπενάκη.

Η ελληνική κασέλα
Ματσέλη, Βιργινία
Καπόν 2010

Η κασέλα υπήρξε για πολλούς αιώνες το μοναδικό φυλακτικό έπιπλο του ελληνικού σπιτιού. Αντικείμενο μεγάλης χρηστικής αξίας, καθώς συνδεόταν με ποικίλες εκδηλώσεις του καθημερινού βίου και τους σημαντικότερους σταθμούς της ανθρώπινης ζωής (γέννηση, γάμος, θάνατος), το έπιπλο αυτό απέκτησε από πολύ νωρίς μια βαθύτερη, συμβολική διάσταση στη φαντασία του ελληνικού λαού.

 
Ικαρία, "οι ανέμου μήλοι"
Σιμάκης, Στυλιανός Ι.
Ιδιωτική Έκδοση 2008

Οι ανεμόμυλοι, οπουδήποτε στον κόσμο, πέρα από τις μεταξύ τους διαφορές σχετικά με το μέγεθος, το σκοπό ή και τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας τους, συνιστούν τα πιο φανταχτερά και αξιοποιήσιμα σύγχρονα μνημεία-αξιοθέατα, με τα ιστορικά και τεχνικά στοιχεία που τους συνοδεύουν να είναι πάντα συναρπαστικά.

Ελλάς
Καββαδίας, Γεώργιος Β.
Καρδαμίτσα 2004

[...] Για τους Έλληνες, τέσσερες κύριες σταθερές, και άλλες μικρότερες εξίσου σημαντικές, προσδιόρισαν τη γένεση και τη διαμόρφωση της δικής τους βιόσφαιρας.

 
Τήνος: Λαϊκός πολιτισμός
Φλωράκης, Αλέκος Ε., 1948-
Ελληνικό Βιβλίο 1971

Συλλογή λαογραφικού υλικού από την Τήνο, με επιτόπια έρευνα, ταξινομημένη σε τρία μέρη: Υλικός βίος, κοινωνικός βίος, πνευματικός βίος.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)