Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [300] Κοινωνικές επιστήμες
     [340] Δίκαιο
       [345] Ποινικό δίκαιο
        
  [345.027 7] Ναρκωτικά - Δίκαιο και νομοθεσία (37)
           [345.03] Έγκλημα και εγκληματίες (92)
           [345.04] Ενοχικό δίκαιο (67)
           [345.05] Ποινική δικονομία (111)
          
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Ειδικοί ποινικοί νόμοι
Ζήσης, Αχιλλέας Κ.
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. 2019
 
Κατ’ επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών
Περβίζος, Τριαντάφυλλος Φ.
Νομική Βιβλιοθήκη 2019

Στο έργο "Κατ’ επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών" εξετάζεται η ιδιαιτέρως διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που προβλέπεται στο άρθρο 23 παρ.

Ξέπλυμα χρήματος
Νεράτζη, Καλομοίρα
Δεδεμάδης 2018

Το παρόν βιβλίο, ενημερωμένο μέχρι και τον νόμο 4514/2018 και 4557/2018, παρουσιάζει αναλύει και ερμηνεύει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την πρόληψη ξεπλύματος χρήματος και εστιάζει στις υποχρεώσεις και ευθύνες που έχουν τα νομικά πρόσωπα και οι υπάλληλοι, δικηγόροι, λογιστές και επαγγελματίες, καθώς και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές αναφορικά με τα μέτρα που οφείλουν να εφαρμόζουν για τη συλλογή πληροφοριών και άσκηση εποπτείας.

 
Τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας στο Ποινικό Διεθνές Δίκαιο
Τζιβάρας, Ιωάννης
Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα Ε.Ε. 2018

Για μακρό χρονικό διάστημα η σεξουαλική βία παρέμεινε και εξακολουθεί να παραμένει θέμα το οποίο δεν αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμένης, διεξοδικής και αποκλειστικής μελέτης στην βιβλιογραφία του διεθνούς ποινικού δικαίου, σε επίπεδο μονογραφίας.

Οι μάρτυρες στην ποινική διαδικασία
Σεφερίδης, Ηλίας Ν.
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τους μάρτυρες στην ποινική διαδικασία. Στο πρώτο κεφάλαιο ο συγγραφέας εξετάζει τους διανοητικά ασθενείς, τους κουφούς και άλαλους μάρτυρες, τη μαρτυρία συγκατηγορουμένου, το επαγγελματικό απόρρητο των μαρτύρων, τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, την ορκοδοσία των μαρτύρων στην προδικασία και το ακροατήριο, τους μάρτυρες που εξετάζονται χωρίς όρκο, το δικαίωμα των συγγενών του κατηγορουμένου να αρνηθούν τη μαρτυρία τους, τον τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, την αποδεικτική αξιοποίηση μαρτυρικών καταθέσεων, την αποζημίωση των μαρτύρων, τη λιπομαρτυρία στην ανάκριση και στο ακροατήριο κ.

 
Λεξικό νομικής ορολογίας ΙΙΙ
Συλλογικό έργο
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Το "Λεξικό Νομικής Ορολογίας - Ποινικό Δίκαιο & Εγκληματολογία", προϊόν συμβολής 82 ικανών αρμόδιων ειδικών, περιλαμβάνει όρους και σχετικά λήμματα από όλο το φάσμα του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας.

Ποινολογία - σωφρονιστική
Χάιδου, Ανθοζωή
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο την Ποινολογία και τη Σωφρονιστική. Τα ζητήματα της εγκληματοποίησης, των κυρώσεων και του τρόπου αντιμετώπισης και μεταχείρισης των δραστών έχουν απασχολήσει όλες τις οργανωμένες κοινωνίες και αποτελούν αντικείμενο τόσο θεωρητικής ενασχόλησης όσο και πρακτικής εφαρμογής.

 
Η ποινική προστασία του μισθού
Σιδέρης, Δημήτριος
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Στην παρούσα δεύτερη έκδοση της μονογραφίας "Η ποινική προστασία του μισθού", εξετάζονται ζητήματα αναφορικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η προστασία του μισθού στο πλαίσιο του ποινικού δικαίου και συγκεκριμένα δυνάμει των διατάξεων του άρθρου μόνου του ΑΝ 690/1945 και του άρθρου 28 του Ν 3996/2011.

Δίκαιο ανηλίκων
Δημόπουλος, Χαράλαμπος, καθηγητής νομικής
Νομική Βιβλιοθήκη 2017

Το έργο "Δίκαιο Ανηλίκων" αποτελεί μια σύνολη προβληματική της νομοθετικής αντιμετώπισης του ανηλίκου ως δράστη και ως θύματος.

 
Ποινικό δικονομικό δίκαιο
Καρράς, Αργύριος
Νομική Βιβλιοθήκη 2017

Οι συνεχιζόμενες νομοθετικές επεμβάσεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και γενικότερα στο γνωστικό αντικείμενο του Ποινικού Δικονομικού Δικαίου, κατέστησαν αναγκαία την πέμπτη έκδοση του έργου "Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο", η οποία είναι ενημερωμένη μέχρι και τον Ν 4478/2017.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)