Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [300] Κοινωνικές επιστήμες
     [340] Δίκαιο
       [346] Ιδιωτικό δίκαιο
         [346.08] Τραπεζικό δίκαιο
          
  [346.086] Ασφαλιστικό δίκαιο (120)
            
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Κρίση δημόσιου χρέους και τραπεζικό σύστημα στη ζώνη του ευρώ
Αθανασίου, Φοίβος Λ.
Νομική Βιβλιοθήκη 2019

Ο σκοπός της παρούσας μελέτης "Κρίση δημόσιου χρέους και τραπεζικό σύστημα στη ζώνη του ευρώ" είναι διττός και συνίσταται: α) στην επισκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ειδικότερα σε επίπεδο ζώνης του ευρώ, για την περιστολή του κινδύνου έκθεσης των κρατών σε τραπεζικές κρίσεις και στην αξιολόγηση του αντίκτυπου των νομικών αδυναμιών τους στην επίτευξη των αντικειμενικών τους στόχων και β) στην εξέταση τρόπων αναχαίτισης του αντίστροφου διαύλου μετάδοσης κρίσεων (εκείνων δηλαδή που έχουν ως αφετηρία το κράτος), ώστε να αποσοβηθεί η εκδήλωση μελλοντικών κρίσεων αντιστοίχων εκείνης που έπληξε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αρχής γενομένης από το 2010.

 
Τραπεζική χρηματοδότηση επιχειρήσεων
Χριστιανοπούλου, Ελευθερία
Νομική Βιβλιοθήκη 2018

Η μονογραφία με τίτλο "Τραπεζική χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Ζητήματα αστικού δικαίου από τις εγγυήσεις του Δημοσίου" εξετάζει από την σκοπιά του αστικού δικαίου τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις εγγυήσεις που παρέχονται από το Δημόσιο για την εξασφάλιση τραπεζικών δανείων προς επιχειρήσεις με δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Στοιχεία τραπεζικού δικαίου
Συλλογικό έργο
Νομική Βιβλιοθήκη 2016

Η τρίτη, αναθεωρημένη, έκδοση του εγχειριδίου "Στοιχεία τραπεζικού δικαίου" εμπλουτίζει περαιτέρω την ανάλυση της προγενέστερης έκδοσης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες θεματικές και δεδομένα που προέκυψαν συνεπεία της διεθνούς και εθνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

 
Τραπεζικός καταναλωτής
Βενιέρης, Ιάκωβος Ε.
Νομική Βιβλιοθήκη 2016
Τραπεζικές συναλλαγές
Λαδάς, Δημήτριος Ν.
Νομική Βιβλιοθήκη 2016
 
Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων
Falciani, Hervé
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη 2015

Το όνομα του Ερβέ Φαλτσιανί κάνει την εμφάνισή του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων περί τα τέλη του 2009, όταν ο ευρωπαϊκός Τύπος τον κατονομάζει ως συντάκτη του καταλόγου με τους πιθανούς φοροφυγάδες της τράπεζας HSBC της Γενεύης, της αποκαλούμενης "Λίστα Φαλτσιανί".

The Single Supervisory Mechanism (SSM)
Γκόρτσος, Χρήστος Β.
Νομική Βιβλιοθήκη 2015

Η μελέτη "The Single Supervisory Mechanism (SSM) - Legal aspects of the first pillar of the European Banking Union" παρουσιάζει αναλυτικά το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ ή Single Supervisory Mechanism - SSM), ο οποίος αποτελεί τον πρώτο πυλώνα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης και τέθηκε σε ισχύ την 4η Νοεμβρίου 2014.

 
Τραπεζική χρηματοδότηση επιχειρήσεων
Χριστιανοπούλου, Ελευθερία
Νομική Βιβλιοθήκη 2015

Η μονογραφία με τίτλο "Τραπεζική χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Ζητήματα αστικού δικαίου από τις εγγυήσεις του Δημοσίου" εξετάζει από την σκοπιά του αστικού δικαίου τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις εγγυήσεις που παρέχονται από το Δημόσιο προς εξασφάλιση δανείων που χορηγούνται από τράπεζες σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τραπεζική ενέγγυα πίστωση
Τετριμέλη, Αννίτα-Ασπασία Μ.
Νομική Βιβλιοθήκη 2012

Η τραπεζική ενέγγυα πίστωση είναι ένας θεσμός που παρουσιάζει ιδιαίτερο πρακτικό ενδιαφέρον κυρίως εξαιτίας της καθιέρωσής της ως το κατεξοχήν μέσο πληρωμής στο διεθνές εμπόριο.

 
Στοιχεία τραπεζικού δικαίου
Ρόκας, Νικόλαος Κ.
Νομική Βιβλιοθήκη 2012

Η δεύτερη, αναθεωρημένη, έκδοση του εγχειριδίου "Στοιχεία τραπεζικού δικαίου" κατέστη επιβεβλημένη ενόψει των σημαντικών και εις βάθος μεταβολών που επήλθαν, ιδίως στο δίκαιο της τραπεζικής εποπτείας και ρυθμιστικής παρέμβασης, τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και λόγω της στο μεταξύ νέας πλούσιας νομολογίας και βιβλιογραφίας.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)