Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Έχετε κάποιο σχόλιο; Πείτε μας τη γνώμη σας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011


 

θεματική αναζήτηση

[DDC]
     [300] Κοινωνικές επιστήμες
     [320] Πολιτικές επιστήμες
       [327] Διεθνείς σχέσεις
         [327.561] Τουρκία - Σχέσεις
          
 
 

Για εξαντλητική παρουσίαση των βιβλίων της κατηγορίας πιέστε εδώ ...

Τουρκία: Αναθεωρητισμός και συγκρούσεις
Μηνάγιας, Χρήστος Δ.
Λειμών 2019

Σε αυτό το βιβλίο έγινε προσπάθεια να διερευνηθεί ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας του Tayyip Erdogan που είχε ως συνέπεια, τη δημιουργία πόλωσης στο εσωτερικό της χώρας, την κατάρρευση της διαδικασίας επίλυσης του κουρδικού προβλήματος, την απόπειρα ενός πραξικοπήματος, την εισβολή στη Συρία, καθώς επίσης την όξυνση των σχέσεων της Άγκυρας με τη Δύση.

 
Ο Σίσυφος στην Ανατολή
Γρηγοριάδης, Ιωάννης Ν.
Επίκεντρο 2018

Η άμεση αυθεντική σχέση μας με την Τουρκία είναι εντυπωσιακά περιορισμένη, παρά τη γεωγραφική μας εγγύτητα, την ιστορική ταύτιση κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών παραδόσεων και προβλημάτων, ενώ ο χαρακτήρας του δημόσιου λόγου κινείται ως επί το πλείστον μεταξύ νοσταλγίας και εκδίκησης.

Το εκκρεμές της Τουρκίας
Καλεντερίδης, Σάββας
Ινφογνώμων Εκδόσεις 2018

"To εκκρεμές της Τουρκίας", έτσι ονόμασε ο Σάββας Καλεντερίδης την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία από το 2015 και εντεύθεν, απέναντι στη Ρωσία και της ΗΠΑ, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει η Άγκυρα αφ' ενός μεν για να πείσει την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει τους Κούρδους και να αλλάξει την πολιτική της στη Β.

 
Η υψηλή στρατηγική της Τουρκίας και η σχέση της με τη θεωρία του "στρατηγικού βάθους"
Αρσονιάδης, Βασίλης
Σιδέρη Μιχάλη 2018

Το παρόν έργο συμβάλλει στην κατανόηση της διαδικασίας διαμόρφωσης και του τρόπου υλοποίησης της Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΤΕΠ) από το 2002 και μετά, υπό τη διακυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας 1935-1945
Ηλιόπουλος, Ηλίας, 1967-
Λειμών 2017
 
Τουρκική εξωτερική πολιτική 1774-2000
Hale, William
Πεδίο 2016

Το βιβλίο του William Hale για την τουρκική εξωτερική πολιτική καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, αφού είναι το πρώτο που μελετά συνολικά και στον μακρύ ιστορικό χρόνο ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε Έλληνα διεθνολόγο.

Η τουρική εξωτερική πολιτική στον Καύκασο
Καραγιάννης, Μάνος
Εκδόσεις Παπαζήση 2016

Η ανέλπιστη για την τουρκική πλευρά διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 κλόνισε συθέμελα το γεωπολιτικό περιβάλλον της Τουρκίας, αφού για πρώτη φορά ύστερα από τρεις αιώνες η χώρα δεν έχει κοινά σύνορα με τη Ρωσία.

 
Τουρκία η ανεπιθύμητη
Δουδούμης, Γεώργιος Ε.
Ηρόδοτος 2016

Τα διαπιστευτήρια της Τουρκίας, που ουσιαστικά έκλεψε τον τίτλο της υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, είναι οι γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου, ο ξεριζωμός από τις εστίες τους Αρμενίων, Ελλήνων και Εβραίων, το αιματοκύλισμα όλων των χριστιανικών λαών της Εγγύς Ανατολής και των Βαλκανίων και ο εγκλεισμός τους επί αιώνες στις φυλακές της οθωμανικής υπανάπτυξης, η καταπίεση επί αιώνες των ομόθρησκων Αράβων, η αρπαγή της Αλεξανδρέττας από τη Συρία, η παράνομη στρατιωτική κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η στυγνή καταπίεση του κουρδικού λαού που ζει στην τουρκική επικράτεια, η αυθαίρετη κατακράτηση του υδάτινου πλούτου του Τίγρη και του Ευφράτη σε βάρος του Ιράκ και της Συρίας, η βάναυση καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο εξαφανισμός αλλόθρησκων και ομόθρησκων εθνικών μειονοτήτων από τον πολιτικό χάρτη της.

Πρακτικά επιστημονικής ημερίδας: "Η διαχρονική τούρκικη απειλή έναντι του ελληνισμού και άλλων λαών στην Εγγύς Ανατολή"
Συλλογικό έργο
Παμποντιακός Σύλλογος "Η Αργώ" 2016

Περιέχονται οι εισηγήσεις:

- Χρ. Σοφιανίδης, επίτιμος πρόεδρος Π.Σ. η "Αργώ", Εισαγωγή
- Χρήστος Μπολώσης, υποστράτηγος ε.

 
Η νέα τουρκική ηγεμονία
Συλλογικό έργο
Εκδόσεις Παπαζήση 2014

Ενώ οι δεκαετίες του Ψυχρού Πολέμου αποτέλεσαν το πλαίσιο που όριζε τον ρόλο της Τουρκίας και σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές ή μη αλλαγές στο εσωτερικό της, η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα φαίνεται να φέρνει στο φως μια νέα Τουρκία τόσο σε επίπεδο εσωτερικής κατάστασης όσο και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.


               Buchhandel   Bowker   Electre  Informazioni Editoriali   Micronet  Nielsen Book Data
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)