ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Αγαπητοί συνεργάτες, Η νέα ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ τέθηκε σε εφαρμογή και για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα ενσωματώνει προτάσεις βελτίωσης. Στη φάση αυτή, η καταγραφή των νέων εκδόσεων γίνεται με αργούς ρυθμούς, λόγω διαφόρων τροποποιήσεων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι εκδότες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν αφ' εαυτού τις νέες κυκλοφορίες.

Από το 1998 η ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ καταγράφει καθημερινά τα βιβλία που εκδίδονται στη χώρα μας και περιλαμβάνει πληροφορίες για χιλιάδες τίτλους ως εξής:

  • αναλυτικά βιβλιογραφικά στοιχεία (τίτλος βιβλίου, όνομα συγγραφέα, εκδότης, ISBN, θέμα, ταξινομικός αριθμός Dewey Decimal Classification-DDC, κλπ)
  • φωτογραφία εξωφύλλου
  • βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία και εργογραφία του συγγραφέα και άλλων συντελεστών (μεταφραστών, επιμελητών, επιμελητών σειράς, εικονογράφων, φωτογράφων, ζωγράφων, κ.ά.)
  • εκδοτικές εταιρίες (ταυτότητα, στοιχεία επικοινωνίας)
  • εμπορικές πληροφορίες του βιβλίου (διακινητής, τιμή, διαθεσιμότητα)
  • κριτικογραφία – επώνυμα κριτικά κείμενα από τον έντυπο και ψηφιακό Τύπο (εφημερίδες, περιοδικά)

Από 1.6.2003 η πρόσβαση στα δεδομένα της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ είναι στη διάθεση όλων χωρίς να απαιτείται συνδρομή. Για τη συστηματική λήψη δεδομένων της Βάσης, απαιτείται η υποβολή αίτησης για τη λήψη κωδικών πρόσβασης (username και password).

 

 

Εκτός από την on-line αναζήτηση, ο κόμβος www.biblionet.gr προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται την δυνατότητα:

  1. να χρησιμοποιήσουν τον κόμβο για αναζήτηση από δικές τους σελίδες
  2. να χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ
  3. να προβληθούν διαφημιστικά με banners στις σελίδες του κόμβου (υπό κατασκευή)