Βιβλίο
Το δικό μου κρασί
Απλές οδηγίες για υψηλής ποιότητας σπιτικά κρασιά, λευκά, κόκκινα, αφρώδη και ρετσίνα

Αργύρης Ν. Τσακίρης
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 63
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-130-5
Τίτλος πρωτοτύπου: Κάνω το δικό μου κρασί
Το Βήμα· Μικρά Πρακτικά 1
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ψύχαλος", 2003. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 5.8.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης μοιράζεται μαζί σας όλα τα απαραίτητα μυστικά, ώστε να γίνετε ο οινοπαραγωγός του σπιτιού σας. Το βιβλίο αυτό θα απαντήσει σε όλες σας τις απορίες, προκειμένου να μάθετε ό,τι χρειάζεστε για να αρχίσετε να απολαμβάνετε το δικό σας κρασί:

Πότε γίνεται ο τρύγος; Από πού μπορούμε να προμηθευτούμε σταφύλια;
Πώς φροντίζουμε τα βαρέλια μας;
Πώς γίνεται η οινοποίηση του λευκού κρασιού και πώς του κόκκινου;
Πώς φτιάχνουμε ρετσίνα και πώς ροζέ, αφρώδη και γλυκά κρασιά;
Πότε ωριμάζει το κρασί;
Ποιες είναι οι βασικές αρχές της γευσιγνωσίας;