Βιβλίο
Αργύρης Ν. Τσακίρης
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 63
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-130-5
Τίτλος πρωτοτύπου: Κάνω το δικό μου κρασί
Το Βήμα· Μικρά Πρακτικά 1
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ψύχαλος", 2003. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 5.8.2012.
Κυκλοφορεί
Το δικό μου κρασί
Απλές οδηγίες για υψηλής ποιότητας σπιτικά κρασιά, λευκά, κόκκινα, αφρώδη και ρετσίνα
Απλές οδηγίες για υψηλής ποιότητας σπιτικά κρασιά, λευκά, κόκκινα, αφρώδη και ρετσίνα
Αργύρης Ν. Τσακίρης
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 63
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-130-5
Τίτλος πρωτοτύπου: Κάνω το δικό μου κρασί
Το Βήμα· Μικρά Πρακτικά 1
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ψύχαλος", 2003. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 5.8.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:
Ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης μοιράζεται μαζί σας όλα τα απαραίτητα μυστικά, ώστε να γίνετε ο οινοπαραγωγός του σπιτιού σας. Το βιβλίο αυτό θα απαντήσει σε όλες σας τις απορίες, προκειμένου να μάθετε ό,τι χρειάζεστε για να αρχίσετε να απολαμβάνετε το δικό σας κρασί:
Πότε γίνεται ο τρύγος; Από πού μπορούμε να προμηθευτούμε σταφύλια;
Πώς φροντίζουμε τα βαρέλια μας;
Πώς γίνεται η οινοποίηση του λευκού κρασιού και πώς του κόκκινου;
Πώς φτιάχνουμε ρετσίνα και πώς ροζέ, αφρώδη και γλυκά κρασιά;
Πότε ωριμάζει το κρασί;
Ποιες είναι οι βασικές αρχές της γευσιγνωσίας;
Ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης μοιράζεται μαζί σας όλα τα απαραίτητα μυστικά, ώστε να γίνετε ο οινοπαραγωγός του σπιτιού σας. Το βιβλίο αυτό θα απαντήσει σε όλες σας τις απορίες, προκειμένου να μάθετε ό,τι χρειάζεστε για να αρχίσετε να απολαμβάνετε το δικό σας κρασί:
Πότε γίνεται ο τρύγος; Από πού μπορούμε να προμηθευτούμε σταφύλια;
Πώς φροντίζουμε τα βαρέλια μας;
Πώς γίνεται η οινοποίηση του λευκού κρασιού και πώς του κόκκινου;
Πώς φτιάχνουμε ρετσίνα και πώς ροζέ, αφρώδη και γλυκά κρασιά;
Πότε ωριμάζει το κρασί;
Ποιες είναι οι βασικές αρχές της γευσιγνωσίας;