Βιβλίο
Συνταγές και μικρά μυστικά για ψάρια και θαλασσινά
Ο έρωτας περνά από το στομάχι

Τάσος Κόλλιας
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 93
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-110-7
Τα Νέα
Σημειώσεις: Ειδική έκδοση γα την εφημερίδα "Τα Νέα". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα - Σαββατοκύριακο" στις 28.7.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο Τάσος Κόλλιας, ιδιοκτήτης του περίφημου εστιατορίου "Κόλλιας" στο Παλαιό Φάληρο, αντιμετωπίζει τη μαγειρική σαν τον πρώτο έρωτα· σαν τον έρωτα που ποτέ δεν πεθαίνει, καθώς κάθε φορά, σε κάθε του πιάτο, ο μάγειρας προσπαθεί και πάλι να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του, που είναι η γεύση. Στο βιβλίο αυτό, μοιράζεται μαζί μας ιστορίες έρωτος και γαστριμαργίας, μικρά μυστικά για την τέχνη της μαγειρικής, γνώσεις για την ερωτική (και όχι μόνο) ζωή των θαλασσινών, καθώς και 45 συνταγές για ψάρια, όστρακα και θαλασσινά. Και αποδεικνύει ότι "ο έρωτας περνά από το στομάχι" καθώς η δημιουργική μαγειρική ικανοποιεί όλες μας τις αισθήσεις και οξύνει τη φαντασία μας - είναι, συνεπώς, κι αυτός ένας τρόπος να μείνουμε νέοι, να μη γεράσουμε από τη μονοτονία της συνήθειας.