Βιβλίο
Θανάσης Παπούλιας
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 79
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-135-0
Τίτλος πρωτοτύπου: Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα του βουνού και του κάμπου
Το Βήμα· Μικρά Πρακτικά 6
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ψύχαλος", 1999. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 9.9.2012.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τα δικά μου άγρια χόρτα
Μικρά μυστικά για τα άγρια χόρτα του βουνού και του κάμπου
Μικρά μυστικά για τα άγρια χόρτα του βουνού και του κάμπου
Θανάσης Παπούλιας
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 79
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-135-0
Τίτλος πρωτοτύπου: Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα του βουνού και του κάμπου
Το Βήμα· Μικρά Πρακτικά 6
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ψύχαλος", 1999. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 9.9.2012.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:
Τα άγρια χόρτα, που έθρεψαν γενιές και γενιές, υπήρξαν θύματα της αλλαγής των διατροφικών μας συνηθειών προς μια κατεύθυνση όχι απαραιτήτως υγιεινή. Ο γεωπόνος Θανάσης Παπούλιας μάς ξεναγεί στη μισοξεχασμένη μας παράδοση ώστε να απολαύσουμε τις γεύσεις που προσφέρει η ελληνική φύση και να βελτιώσουμε, παράλληλα, τη διατροφή μας, με συνταγές δοκιμασμένες εδώ και αιώνες. Επίσης, παρουσιάζει 39 είδη από άγρια χόρτα, για τα οποία μαθαίνουμε:
- Πώς τα αναγνωρίζουμε;
- Ποια τα θρεπτικά τους συστατικά;
- Με ποιο τρόπο, πού και ποια εποχή τα μαζεύουμε;
- Πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στη μαγειρική (ή και στη ζαχαροπλαστική) μας;
- Ποιες οι θεραπευτικές τους ιδιότητες;
- Ποια άγρια χόρτα μπορούμε να καλλιεργήσουμε και με ποιον τρόπο;
Τα άγρια χόρτα, που έθρεψαν γενιές και γενιές, υπήρξαν θύματα της αλλαγής των διατροφικών μας συνηθειών προς μια κατεύθυνση όχι απαραιτήτως υγιεινή. Ο γεωπόνος Θανάσης Παπούλιας μάς ξεναγεί στη μισοξεχασμένη μας παράδοση ώστε να απολαύσουμε τις γεύσεις που προσφέρει η ελληνική φύση και να βελτιώσουμε, παράλληλα, τη διατροφή μας, με συνταγές δοκιμασμένες εδώ και αιώνες. Επίσης, παρουσιάζει 39 είδη από άγρια χόρτα, για τα οποία μαθαίνουμε:
- Πώς τα αναγνωρίζουμε;
- Ποια τα θρεπτικά τους συστατικά;
- Με ποιο τρόπο, πού και ποια εποχή τα μαζεύουμε;
- Πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στη μαγειρική (ή και στη ζαχαροπλαστική) μας;
- Ποιες οι θεραπευτικές τους ιδιότητες;
- Ποια άγρια χόρτα μπορούμε να καλλιεργήσουμε και με ποιον τρόπο;